15.06.2019
Lukáš Diepold, Jan Hrabal

Dynamo podpoří Sportovní park Pardubice!

PARDUBICE — Park na Špici se druhý srpnový týden tradičně promění na Sportovní park Pardubice! Oblíbená sportovní akce se bude konat od 10. do 18. srpna a nabídne možnost vyzkoušet si sporty všeho druhu pod vedením trenérů ze sportovních klubů z Pardubic a okolí. Sportovní park patří do rodiny Pardubických tahounů a posílil tak řady oblíbených, unikátních akcí s nadregionálním přesahem, které patří mezi „rodinné stříbro“ Pardubic. Součástí Sportovního parku Pardubice je také Memoriál Zbyňka Kusého, Dynamo navíc připravuje svou prezentaci do parku.

Sportovat budeme znovu v prostoru celého parku i na řekách. „Jsme rádi, že se Sportovní park koná v parku Na Špici, který leží na jednom z nejhezčích míst ve městě, na soutoku řek Labe a Chrudimky. Program jsme připravovali ve spolupráci se sportovními kluby, které i letos v srpnu vyšlou k nám do parku své zástupce, aby ukázali především dětem krásu jednotlivých sportů a ideálně je nadchli k pravidelnému pohybu. To je základní myšlenka naší akce, která se nemění,“ uvedl manažer Sportovního parku Pardubice Pavel Stara.

Díky hrací kartě mohou malí i velcí sbírat záznamy o zdolání jednotlivých disciplín – za zdolání 12 sportovních disciplín obdrží diplom s jejich jménem a za zvládnutí 16 disciplín medaili. Karta není časově omezená a je tedy možné přijít sportovat kdykoliv od 10. až do 18. srpna. „Do pardubických škol a mateřinek jsme jako každý rok nabídli nákup hracích karet za zvýhodněnou cenu – a i letos nás velký zájem dětí o sportování potěšil! Do škol a školek a také pořadatelům příměstských táborů jsme rozvezli více než 5 tisíc karet!“ dodal Pavel Stara. Hrací karta také nabízí padesátiprocentní slevu na nákup vstupenek na Memoriál Zbyňka Kusého.

„Každý rok chystáme pro návštěvníky novinku v programu a letos jsme do něj zařadili přednáškový stan. Chceme, aby rodiče dětí měli možnost poslechnout si rady sportovních či výživových odborníků, jak správně vést dítě k pohybu nebo zdravé stravě. V rámci letošní připomínky třiceti let svobodného, demokratického státu jsme navázali spolupráci také s organizací Post Bellum, která dokumentuje příběhy, na něž by další generace rozhodně neměly zapomenout. I na jejich přednášky se tedy můžete těšit,“ láká na novinku sportovního parku manažer Pavel Stara.

Týdenní akce bude také obohacena o řadu kulturních zážitků. První sportovní víkend nabídne kromě sportu také Festival vůní, chutí a řemesel – festival plný Ameriky, druhý víkend pak zážitky plné Ameriky s názvem Friends Fest. Návštěvníci se v době konání Sportovního parku mohou těšit na projížďku ulicemi města s názvem Pardubice na bruslích a na dva masové běhy – Gladiator City Run a Barvám neutečeš. V nabídce je kvalifikační dostih na Velkou Pardubickou na závodišti, autogramiády a exhibice.

„Věříme, že i letos přiláká Sportovní park Pardubice do našeho krásného města návštěvníky ze všech koutů regionu, především pak rodiny s dětmi. Naším hlavním cílem je strávit společně krásné srpnové dny sportovně,“ dodal druhý z manažerů sportovního projektu Petr Mazánek.