10.03.2021
Redakce

Dynamo čeká druhý zápas ve dvou dnech. Naváže na první výhru?

Necelý den po skončení prvního utkání předkola play-off čeká Dynamo proti karlovarské Energii zápas číslo dvě. Pardubičtí do něj budou vstupovat s důležitým vítězstvím v zádech, na kterém se góly podíleli Ondřej Roman a Andrej Kosticyn. Hlavním strůjcem těsné výhry 2:1 byl však Milan Klouček. Jak si jeho tým povede ve druhém zápase série, se dozvíme už dnes v 18:00. Zápas nabídne v přímém přenosu O2 TV Sport.

Předkolo 2. zápas: HC Dynamo Pardubice - HC Energie Karlovy Vary - sleduj ONLINE

Dynamo zvládlo první utkání předkola play-off a ujalo se vedení 1:0 v sérii. Vítězství to však nebylo vůbec snadné. Tvrdá hra na obou stranách, mnoho šancí a hlavně výborné výkony brankářů - to je to, co zdobilo první duel. Jak Milan Klouček, tak Vladislav Habal, který se objevil v brance Energie, drželi své týmy a hlavně jejich zásluhou zápas nenabídl více jak tři branky.

Pardubický brankář kryl v zápase 26 střel, ale nejdůležitější zákrok si nechal až na poslední vteřinu zápasu, kdy na poslední chvíli zlikvidoval tutovku karlovarského Jakuba Fleka. „Jsem hlavně rád, že puk neprošel do brány. Prý mi trefil beton, ale úplně nevím. Jen jsem teda určitě cítil, že na sobě mám tak tři sta kilo,“ usmíval se bezprostředně po zápase Klouček.

Podle mladého pardubického odchovance jsou to přesně tyto momenty, co v play-off rozhoduje: „Snažil jsem se jít proti puku rukou, ale on mi trefil beton. Kluci mi pomohli, hodně to čistili. Přesně o tomhle ale play-off je, tlačíte všechno do branky, takhle padají góly, jsem moc rád, že z té šance nakonec nic nebylo.“

Útočník Energie Jakub Flek si byl po zápase moc dobře vědom, že zahodil poslední možnost svého týmu, jak vyrovnat: „Já jsem se snažil to co nejrychleji uklidit do brány. Bohužel, brankář tam měl dobře beton a mně se ho nepovedlo přehodit."

Karlovy Vary tak budou muset dotahovat jednozápasový náskok Dynama, podle Fleka to ale nic neznamená: „Dnešní prohra nic neznamená. Zítra na soupeře vlétneme a vyhrajeme. Přijeli jsme si pro jednu výhru a uděláme maximum pro to, abychom si ji také odvezli."

Pro oba týmy to bude druhé utkání ve dvou dnech. Úvodní buly je naplánováno na 18:00, tedy jen něco přes dvacet hodin po skoneční toho středečního. „My teď musíme dobře zregenerovat, kvalitně se najíst, vyspat a zítra na ně vletět tak, jako jsme odehráli třetí třetinu," přiblížil karlovarský pohled Jakub Flek. Trenér Dynama Richard Král velí hlavně k disciplinovanosti svého týmu: „Do příštího zápasu musíme omezit naše fauly, protože těch oslabení bylo strašně moc a stojí nás to hrozně sil."

Dynamo hrálo v úvodním zápase předkola šest oslabení, ani jednou však nedovolilo Energii skórovat. Naopak jednu ze svých přesilových her dokázalo využít, když se prosadil po pěkné kombinaci Kosticyn. „My jsme zahráli přesilovky a oslabení lépe než soupeř, což rozhodlo zápas," hodnotil po utkání trenér Richard Král.