19.08.2019
Jan Hrabal

Dynamo bude v Chance lize spolupracovat s Kadaní

PARDUBICE/KADAŇ — Ve snaze zajistit co nejoptimálnější přechod hráčů z juniorky do dospělého hokeje se HC Dynamo Pardubice dohodlo na spolupráci s prvoligovou Kadaní. V severočeském klubu již nyní působí čtveřice pardubických hokejistů, ti zde budou bojovat o své místo v kádru Trhačů.

„V neděli se zapojili do přípravy v Kadani naši tři hráči. Oliver Štěpánek zde již působil jako brankář od začátku přípravy na ledě. K němu se nyní připojili Jakub Mert, Michal Machač a Ondřej Matýs,“ oznámil Jaromír Kverka, sportovní manažer Dynama.

„S Kadaní bychom měli mít užší spolupráci, kterou vidím jako přínosnou pro mladé kluky v přechodu mezi juniorským a dospělým hokejem. Kadaň spolupracuje se Spartou a jsem rád, že se připojíme tak, abychom mohli spoluvytvořit silné mužstvo s konkurencí mladých hráčů,“ pokračoval s tím, že koordinace je velmi promyšlená. Podobně s Kadaní spolupracuje pražská Sparta.

„Naši kluci tam dostanou příležitost a pokud se jí chopí, budou zde hrát celý rok. Chceme, aby zde absolvovali celou sezonu s kvalitním prvoligovým vytížením. Umístili jsme naše kluky v klubu, který má vizi využívat mladé hráče a vychovávat je pro extraligu,“ nechal se slyšet šéf sportovního úseku pardubického klubu.

Brankář Oliver Štěpánek již odchytal sedm utkání za Kadaň v minulé sezoně. Obránce Jakub Mert působil hlavně v Ústí nad Labem, útočníci Michal Machač v Litoměřicích a Ondřej Matýs v Prostějově. Kromě Štěpánka už všichni za A tým Dynama debutovali.

Pardubičtí mladíci mají vyřízené střídavé starty do mateřského klubu. „Chceme, aby hráli celý rok v Kadani. Připravujeme si takhle hráče, aby již třeba v příští sezoně mohli hrát u nás. Kluci si potřebují vybudovat svou pozici v jejich týmu, vnímám to jako velký krok, že umisťujeme naše hráče do dospělého hokeje. Je to rovněž signál pro naše juniory, že si mohou, jak se říká, sáhnout na smlouvy a hrát dospělý hokej,“ poznamenal.

„V neděli jsem byl v Kadani osobně, probrali jsme ubytování i jejich pozici s trenéry. Vyměnili jsme si naše představy. Kluci nemají svou pozici jistou, musí si o ni zabojovat, což je dobře. Náš kontakt bude pravidelný a intenzivní s dohlížením na vývoj hráčů,“ doplnil Jaromír Kverka.