04.02.2023
Redakce

Dynamo B putuje do Třebíče. Postará se o další senzaci?

Svěřenci Václava Baďoučka si ze souboje se Slavií znovu odnesli dva body a potřetí z posledních pěti zápasů tak vyhráli po základní hrací době. Nyní je čeká nejtěžší výzva v podobě prvního týmu tabulky Chance ligy Třebíče. Dokáže pardubická rezerva lídry překvapit a odejít z KHNP Areny s bodovým ziskem? Utkání vypukne v 17:30.

B tým se v posledních týdnech herně zvedl a hraje v dobré formě, musí však mít oči na stopkách, neboť náskok nad posledním Šumperkem stále čítá pouze dva body. Teď navíc čeká pardubické béčko obrovský test v podobě lídrů tabulky Třebíče, kterou zatím nedokázalo ani jednou porazit. Nejtěsnějším rozdílem skončilo vůbec první střetnutí, v němž rozhodoval o vítězství Horáků 3:2 až v posledním dějství útočník Ladislav Bittner. Zbylé dvě bitvy skončily jednoznačně 4:1 a 5:2 pro Moravany.

Pardubice však již několikrát ukázaly, že celky z horní části tabulky dokážou překvapit. Jen za poslední měsíc dokázaly okrást o body sedmý Zlín, páté Litoměřice, čtvrtý Prostějov či osmou Slavii. Právě s Pražany se utkaly v posledním odehraném zápase a diváci na gól čekali až do samostatných nájezdů, kdy rozvlnil síť pardubický forvard Tomáš Urban a zařídil tak svému týmu zisk dvou bodů. Ve skvělém světle se ukázal také brankář Milan Klouček.

„Dneska to bylo utkání s parametry play off. Kralovali oba gólmani, kluci do toho dali všechno. Milan Klouček dnes předvedl výborný výkon. Obranné speciální týmy dnes fungovaly lépe než ty přesilovkové. Bohužel se ani jednomu týmu nepodařilo dát gól, my jsme byli šťastnější na nájezdy. Gratulace do kabiny a pokračujeme dál,“ radoval se asistent trenéra béčka David Havíř.

Třebíč navíc na rozdíl od Dynama své poslední dvě utkání prohrála a to nejprve proti Kolínu 5:6 na nájezdy a následně 2:3 se Šumperkem v prodloužení. Naposledy okusili muži Kamila Pokorného chuť výhry ve Frýdku-Místku, kde zvítězili 4:2.