28.03.2022
Redakce

Dušan Salfický slaví 50. narozeniny!

Své kulatiny oslaví 28. března 2022 sportovní ředitel klubu a člen představenstva HC Dynamo Pardubice Dušan Salfický! Věřme, že mu k jeho 50. narozeninám dají hráči na ledě Českých Budějovic ten nejlepší možný dárek v podobě druhého čtvrtfinálového vítězství.

Dušan Salfický se narodil 28. března 1972 v Chrudimi a své hokejové začátky spojil právě s Pardubicemi, do jejichž sestavy se naplno propracoval v sezoně 1996/97. O rok později však pardubický hokej opustil a další čtyři sezony strávil v jiném extraligovém klubu - Keramice Plzeň.

Zde se naplno rozvinula jeho kariéra, právě z Plzně totiž zamířil do zámoří s cílem zahrát si nejslavnější ligu světa. To se mu sice nakonec nepodařilo, když si v NHL žádný start nepřipsal, ale následně zamířil přes krátkou zastávku v Pardubicích do Ruska, kde strávil celkem pět sezon.

Po návratu do České republiky prošel Spartou, Ústím nad Labem či Plzní, aby následně svoji hráčskou kariéru zakončil doma v Pardubicích. Zde v sezoně 2011/12 získal svůj druhý mistrovský titul v kariéře. O dva roky později završil svoji bohatou kariéru a přesunul se na pole funkcionářské.

Kromě klubové kariéry však Dušan Salfický sbíral starty a úspěchy i v reprezentačním dresu. V roce 2000 a 2001 si přivezl domů zlatou medaili ze světových šampionátů, v roce 2006 byl součástí bronzového týmu na olympiádě v italském Turíně.

Od roku 2013 působí na různých pozicích a s krátkou přestávkou ve vedení pardubického hokeje, který se snaží zvedat zpět na medailové pozice.

Dušanovi Salfickému přejeme jménem celého klubu k narozeninám hodně štěstí, zdraví a úspěchů v pracovním i osobním životě!