22.08.2020
Redakce

Dorostenci napodobili juniory a slaví vítězství na domácím turnaji!

Pardubice – Přesně týden poté, co Turnaj O pohár primátora ovládli juniorští hokejisté Pardubic, přišli na řadu hráči dorostenecké kategorie. A nevedli si o nic hůř. Stejně jako jejich starší kolegové zvládli turnaj vyhrát, když si po úvodní porážce s Olomoucí dokázali poradit s Chomutovem, Havířovem i Přerovem. Dominik Pavlata si navíc odnesl ocenění pro nejlepšího útočníka turnaje.

HC Dynamo Pardubice - HC Olomouc 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 45. Kubíček (Gromadzki) – 25. Jeřábek, 31. Ševčík (Jeřábek).

První zápas turnaje vyhrála Olomouc, která odolala i obrovskému tlaku Dynama v posledních minutách. Nejprve se prosadil Jeřábek. Na začátku poslední třetiny odskočili hosté do dvoubrankového náskoku, když se trefil Ševčík. V poslední minutě utkání snížil Kubíček, další gól už ale Pardubice nevstřelily a Olomouc získala ubojované tři body.

HC ZUBR Přerov - Piráti Chomutov 2:1 sn. (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Schipakin, rozh. náj. Billa – 43. Novotný (Svoboda)

Ani ve druhém utkání nepadlo příliš mnoho gólů. Nejprve se prosadil přerovský útočník Savva Schipakin. Dvě minuty před koncem základní hrací doby se po krásné akci trefil Novotný. Další gól už nepadl a muselo se tak jít do nájezdů, ve kterých byli úspěšnější hráči Přerova, kteří v této činnosti skórovali třikrát.

HC Olomouc - AZ Resimodo Havířov 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Šulgan (Izák), 36. Stodůlka (Jeřábek)

HC Olomouc si připisuje další tři body do tabulky poté, co dokázala přetlačit Havířov, který byl po celou dobu utkání aktivnější. Olomouc si však zápas hlídala a díky brankám Šulgana a Stodůlky se z ní rázem stává favorit turnaje.

Piráti Chomutov - HC Dynamo Pardubice 3:6 (0:1, 1:2, 2:3)

Branky a nahrávky: 16. Kulich, 41. Kulich (Novotný, Šilar), 43. Novotný – 12. Pavlata, 22. Jaša, 23. Pavlata (Formánek, Pazdera), 33. Kubíček, 35. Kubíček (Jaša), 38. Koudelka (Formánek).

Druhý zápas Dynamo zvládlo. Chomutov byl v první třetině lepší, ale Pardubice se zásluhou branky v oslabení dostaly do vedení. Druhá třetina přinesla zajímavý hokej a rozdílné poloviny. V té první byl aktivnější Chomutov a po zásluze vyrovnal, aby o chvíli později Dynamo otočilo kormidlo utkání a dostalo se dvěma góly do trháku. Ve třetí třetině Pardubice odskočily už na 6:1, jenže Piráti dokázali dvakrát korigovat. Konečné skóre utkání je tak 6:3 pro Pardubice.

AZ Resimodo Havířov - HC Zubři Přerov 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 14. Belán (Žák), 27. Lysoněk (Belán)

Havířov dvěma góly v prvních dvou třetinách rozhodl o osudu utkání. Ve třetí třetině si Havířov vedení zkušeně pohlídal. Přerov se nedostával do větších šancí a Havířov tak po zásluze bere tři body. Ze zápasu bude mít velkou radost Tomáš Maňásek, který vychytal nulu.

AZ Resimodo Havířov - Piráti Chomutov 2:5 (1:0, 0:2, 1:3)

Branky a nahrávky: 10. Lysoněk (Žák), 33. Kremnicky (Becher, Bárta) – 18. Šilar, 18. Ekrt, 41. Ekrt, 42. Mišovic (Frollo), 43. Vostiňák (Titlbach).

Chomutov zvítězil díky dvěma slepeným brankám na začátku druhé třetiny, které otočily běh utkání. Havířov sice ještě dokázal srovnat, ale Piráti znovu dvěma rychlými brankami odskočili na vedení, které Havířov už nedokázal stáhnout. Celý zápas poznamenalo také množství vyloučení.

HC Zubři Přerov - HC Olomouc 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 12. Buršík (Hlůšek), 26. Buršík (Švejda), 27. Švejda (Buršík) – 23. Sedláček.

Přerov se ve druhé třetině dostal do trháku, který si zkušeně hlídal až do konce zápasu. Olomouc se i přes velkou snahu nedostávala do stoprocentních příležitostí, aby měla naději na zdramatizování zápasu. Pro Olomouc jsou to tak první tři ztracené body v turnaji. Zubři si naopak spravili náladu po včerejší prohře s Havířovem. Tabulka se tak výrazně zamotala.

HC Dynamo Pardubice - AZ Heimstaden Havířov 5:3

Branky a nahrávky: 11. Formánek, 19. Pavlata (Formánek), 26. Kubíček (Jaša), 28. Pavlata (Gromadzki), 33. Hiemer (Panchártek, Pražan) – 9. Becher (Bárta), 20. Lysoněk (Žák), 28. Žák (Lysoněk).

Vyrovnaná první třetina přinesla dvě branky. Nejprve se prosadil Havířov a poté vyrovnal krásnou bekhendovou kličkou František Formánek. Náskok si Pardubice vytvořily ve druhé třetině, kterou vyhrály 3:2. Dvě branky vstřelil Dominik Pavlata a jednu Josef Kubíček. Ve třetí třetině přidal krásnou branku Filip Hiemer, který dal zápasu konečnou podobu 5:3. Pardubice si tak připsaly druhou výhru v turnaji.

Piráti Chomutov - HC Olomouc 5:0 (2:0, 3:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Badinka, 15. Ekrt (Husinecký, Perný), 25. Šilar (Kulich, Husinecký), 29. Mahmutovič (Novotný), 30. Mišovic (Rusín, Vostiňák)

Skóre 5:0 zcela odpovídá tomu, co se dělo na ledové ploše. Chomutov jednoznačně přehrál Moru a připisuje si další body do tabulky. Brankář Tuček se na čisté konto moc nenadřel, nepřipsal si ani dvacítku zákroků.

HC Zubr Přerov - HC Dynamo Pardubice 2:4 (1:1, 0:3, 1:0)


Branky a nahrávky:7. Koblížek (Billa), 35. Kuchta (Veselý) – 9. Procházka (Šmerda, Jakubec), 22. Formánek (Pavlata, Pazdera), 28. Pavlata (Formánek, Gromadzki), 29. Hiemer (Svoboda, Kubíček)

V posledním utkání víkendového turnaje dokázalo pardubické Dynamo porazit Přerov a získat ceněné prvenství na turnaji. Po dominantní druhé třetině si pardubičtí dorostenci došli pohodlně za výhrou. Postupně se prosadili Procházka, Formánek, Pavlata a Heimer. Na konci zápasu pardubičtí mladíci nedovolili Přerovu zdramatizovat výsledek a i díky Marossymu v brance si dvougólový náskok pohlídali.