23.03.2023
Redakce

Dominik Pavlata po prvních dvou zápasech čtvrtfinále: Hráli jsme organizovaně a odhodlaně

Vyřazovací boje započali také junioři Dynama, které však nečeká nic snadného. Na rozdíl od A týmu vstupují do play off jako poslední osmý postupující tým. Vítěze základní části z Třince už ale dokázali značně potrápit, když na ledě Ocelářů vybojovali hned v prvním zápase jednoznačné vítězství 5:2. V tom druhém byl stav dlouho nerozhodný. Nakonec se Dynamo dostalo do vedení a sahalo po senzačním druhém bodu, jenže dva slepené góly v samém závěru přisoudily Třinci výhru 3:2. Série se tak přesouvá za stavu 1:1 do Pardubic, pokračuje se v sobotu. Jak první dva duely viděl útočník Dominik Pavlata, jenž se čtyřmi body v prvním zápase podepsal pod první pardubickou výhru ve čtvrtfinále play off?

Máte za sebou první dva zápasy čtvrtfinále play off. Jak je hodnotíte?
Z mého pohledu jsme byli oba zápasy dobře organizovaní a odhodlání vyhrát. Skvělé byly oba dva, ale druhý zápas jsme prohráli kvůli lehkovážnosti v posledních dvou minutách. Jelikož už jsme s nimi hráli čtyři zápasy v základní části, tak jsme věděli přesně, co hrají a převzali jsme to do tréninku. Jinak nás soupeř vůbec nepřekvapil v jeho síle.

První bod v sérii jste získali po výhře 5:3. Myslíte si, že jste je na jejich domácím ledě zaskočili?
Samozřejmě, že soupeř byl zaskočen, protože jsme postoupili z osmého místa a oni z prvního, ale ukázali jsme, že nebudou mít nic zadarmo.

Sám jste zazářil čtyřmi body, což je na jediný zápas play off velmi hodnotný příspěvek. Co vám na zápase tak sedlo?
Jsem rád, že se zápas povedl bodově z mé strany, ale jsem radši když vyhrajeme celou sérii s Třincem. Hodně mi pomohlo určitě to, že jsme vstřelili první gól, který nabudil celý tým.

Včera jste mohli uhrát i druhý bod a po dlouho bezbrankovém duelu jste i vedli. Co se pokazilo na konci, že jste druhý zápas tak nešťastně ztratili?
Jak bylo řečeno, byli jsme lehkovážní a mysleli jsme si, že už se nemůže nic stát. Bohužel jsme viděli, že v play off se může stát absolutně cokoliv.

V sobotu se konečně představíte doma. Očekáváte trochu jiný hokej, nebo ani jeden tým nebude nic zásadního měnit?
Rozhodně nečekám něco odlišného, jako teď v Třinci. Bude to stejně bojovný hokej, ve kterém rozhodnou maličkosti. Myslím si, že ani jeden tým nebude nic měnit, jde pouze o to, kdo bude mít větší odhodlání a bojovnost.