13.07.2022
Filip Matoušek

Do Dynama se vrací Daniel Rákos! Pardubický dres oblékne po deseti letech

Další návrat! Po deseti letech se do Pardubic vrací Daniel Rákos. Pětatřicetiletý pardubický odchovanec přichází primárně do B týmu, kde by měl plnit roli mentora pro mladé hráče. Do Pardubic se tak přichází další hráč, který pamatuje poslední tituly z let 2010 a 2012.

Zkušený útočník se na východ Čech vrací po deseti letech. „Po tom, co jsem nečekaně skončil v Brně, tak jsem řešil, kde budu hrát dál. Následně se mi ozval Tomáš Rolinek a po krátkém rozmýšlení jsem se rozhodl, že nejlepší už bude být tady doma v Pardubicích a zase hrát za Dynamo," říká k návratu Rákos.

Hlavním úkolem pětatřicetiletého útočníka bude role mentora v nově se rodícím B týmu. „Bude to pro mě něco nového. Už mám nějaký věk a těším se na to, že budu s mladýma klukama a že mě také něčím obohatí," těší se Rákos, který zároveň nezastírá, že by v sezóně chtěl naskočit také v dresu prvního týmu Dynama: „Uvidíme, jak to dopadne. Doufám, že jsem neřekl poslední slovo a že třeba, když by se mi dařilo, tak bych si mohl za áčko zahrát."

Stejně jako navrátilci Lukáš Radil a Tomáš Zohorna, také Rákos zažil v pardubickém dresu poslední dva tituly. „To byly super roky, měli jsme tu bezva partu a vždycky si to sedlo tak, jak mělo," říká Rákos. V roce 2012 navíc vstřelil tehdy pětadvacetiletý útočník v prodloužení sedmého čtvrtfinálového zápasu postupový gól. „Asi to byl nejdůležitější gól, co jsem kdy vstřelil. Navíc to bylo tady v Pardubicích, sedmý zápas, prodloužení. Atmosféra po tom gólu byla neuvěřitelná. Byl to asi nejhezčí zážitek, co jsem po mém gólu zažil, to jak ta hala bouřila a potom oslavy, bylo to fakt hezké," vzpomíná.

Důležitou roli hrál Rákos při mistrovské sezóně také v defenzivní činnosti. Na starosti měl nejlepší hráče soupeře. „Já jsem se do téhle role úplně nepasoval, přišli na to trenéři. Tak nějak mi nezbývalo nic jiného, než se s tím sžít," vzpomínal s úsměvem pardubický odchovanec, který podobnou roli plnil také v Třinci, nebo Kometě Brno.

Daniel Rákos tak doplní další navrátilce do pardubického klubu Lukáše Radila a Tomáše Zohornu, se kterými strávil své první sezóny v seniorském hokeji. „Určitě by bylo super si s nimi zase zahrát. Bylo by hezké, kdyby se ta naše stará garda zase oprášila. Bude asi záležet na mých výkonech, určitě je to ale lákavé a líbilo by se mi to," dodává.