28.07.2019
Jan Hrabal

Do Dynama míří osmička hráčů na zkoušku

PARDUBICE — Včetně hokejistů na try outu vyjedou na přelomu července a srpna na led hokejisté Dynama. Vedení pardubického hokejového klubu se domluvilo na zkoušce osmi hráčů. Ti se budou moci porvat o angažmá, jejich hlavní zkouškou bude blížící se Mountfield Cup.

„Zkoušení hráči budou s námi trénovat, příležitost dostanou v utkáních Mountfield Cupu. I v Pardubicích se v nedávné minulosti potvrdilo, že takový try out, který zvyšuje konkurenci v týmu, má smysl. Věřím, že některý z hokejistů trenéry zaujme svými výkony, že by mohl pro tým přínosnou posilou,“ uvedl sportovní manažer klubu Jaromír Kverka s tím, že k prvnímu zúžení týmu by mohlo dojít právě po turnaji v Hradci Králové.

Po čtyřech letech v zámoří se v evropském hokeji pokusí prosadit útočník Radovan Bondra. Slovenský křídelník pochází z Trebišova, hrál na posledních třech mistrovstvích světa juniorů, v poslední sezoně v AHL a ECHL. Dvaadvacetiletý útočník je slovenským mistrem s Košicemi z roku 2015, kdy odehrál 30 utkání rovnoměrně rozdělených mezi základní část a play off.

O možnost hrát za Dynamo se popere devatenáctiletý útočník Tomáš Koblížek. Chomutovský odchovanec byl v roce 2015 nejlepším střelcem dorosteneckého play off, v naší nejvyšší soutěži posbíral již dva starty v dresu Pirátů.

Zkušenosti z Kontinentální hokejové ligy má další adept na angažmá v Pardubicích, a to obránce Lukáš Kozák. Sedmadvacetiletý zadák získal v roce 2012 se Slovan Bratislava titul slovenského mistra, v minulém ročníku od listopadu oblékal dres Karlových Varů.

Do známého prostředí se vrátí nejméně po dobu try outu útočník Filip Kuťák, jenž působil na východě Čech v mládeži až do sezony 2013/2014, kdy přestoupil do Vítkovic. V minulé ročníku působil bývalý mládežnický reprezentant, jenž je úspěšný také v inline hokeji, převážně ve Frýdku-Místku.

Try out bude v Pardubicích mezinárodní, ze Švédska přicestuje porvat se o svou šanci Johan Lorraine. Třicetiletý útočník již působil 2017/2018 v Kladně, tu však dokončil v Nových Zámkách, kde jej vedl nynější hlavní kouč Dynama Ladislav Lubina.

Od roku 2013 působí na Slovensku Petr Obdržálek, nyní by se rád prosadil v pardubickém dresu. Dvaatřicetiletý křídelník hrál českou nejvyšší soutěž v Plzni a v Kladně, nejvíce zkušeností ale posbíral u našich východních sousedů. A nevedl si jeden rok ve Skalici a pět ve Zvolenu vůbec zle: 373 utkání – 113 branek – 160 nahrávek, a to včetně vyřazovacích bojů.

O svou extraligovou příležitost se v Pardubicích bude chtít také poprat mládežnický reprezentant Marek Škvrně. Nyní devatenáctiletý centr vyhrál dorosteneckou (2013) i juniorskou extraligu (2016), může se pochlubit také zlatou medailí z Memoriálu Ivana Hlinky o rok později. V předminulé sezoně působil v Kelowna Rockets ve Western Hockey League, v té minulé oblékal dres prvoligové Třebíče a brněnské juniorky.

Nejmladším hráčem do party na zkoušku je obránce Marek Viktorin. Odchovanec Šumperka působil do roku 2018 v Česku, z Chomutova odešel před minulou sezonou do švédského klubu IFK Österåker, za který v osmnácti letech nastoupil ve třetí švédské nejvyšší soutěži.