07.03.2020
Redakce

Do Brna jsme jeli vyhrát a nic neponechat náhodě, řekl po zápase Poulíček

Pardubice - Odchovanec Dynama Patrik Poulíček na ledě Brna poslal Dynamo svým zásahem do vedení. Branka se to ukázala klíčová, protože byla vítězná. Útočník s číslem 44 na dresu viděl jako zlomový moment příchod zkušených hráčů do týmu. Sezónu jako povedenou ale logicky hodnotit nemohl.

Pardubice jely do Brna s tím, že jeden získaný bod znamená záchranu v české nejvyšší soutěži. „My jsme nechtěli celý zápas hrát na bod, ale chtěli jsme jít za výhrou a nic neponechat náhodě. Náskok jsme bránili, ale to trochu vyplynulo ze hry. Měli jsme v hlavách, že nám takový výsledek stačí a teoreticky mohli inkasovat. Snaha udržet to tam byla," řekl po utkání Patrik Poulíček.

„Chtěli jsme hrát bez vyloučení a faulů. To se nám nakonec nepovedlo, ale oslabení jsme ubránili a nedostali jsme v něm gól. Ani jeden tým si nevytvořil tlak, byla to spíše opatrná hra v neutrální zóně," doplnil autor vítězné trefy, na kterého v samém závěru navázal Tomáš Rolinek.

Odchovanec Dynama zhodnotil celý probíhající ročník: „Sezóna se nedá hodnotit úspěšně, i když ten konec úspěšný byl. Celou sezónu jsme byli na chvostu tabulky, predikce byly takové, že nám nikdo moc nevěřil. Takže ten konec je úspěšný, ale celý ročník zpackaný."

Podle Poulíčka hráli klíčovou roli v záchraně Pardubic zkušení hráči a nové posily, které ke konci sezóny přišli. „Vrátil se Tomáš Rolinek, přišel Michal Vondrka a ostatní, samí špičkoví hráči a osobnosti. Myslím si, že trošku převzali ten tlak a odlehčili nám mladším a pozvedli ten duch v kabině, což byl zlomový moment. Na ledě hráli klíčové role, takže jsme se o ně mohli opřít a spolehnout se na ně. Určitě by se na nich dalo stavět dál, ale to je spíše otázka na vedení a ne na mě," uvedl na závěr pátý nejproduktivnější hráč Dynama.