03.09.2021
Redakce

David Havíř: Generálku na ligu chceme vyhrát!

Hokejisty Dynama čeká v pátek generálka před začátkem nové extraligové sezony. Pardubice zakončí úspěšnou přípravu zápasem proti partnerskému Vrchlabí, v němž působí řada hráčů ze širšího kádru Dynama, kteří se právě s Pardubicemi zapojili do přípravy. „Kluci, které tam máme, se budou chtít určitě ukázat. A my se na ně také zaměříme,“ naznačil před soubojem proti Vrchlabí kouč David Havíř.

Dynamo má na programu poslední klání v rámci přípravy na novou sezonu Tipsport extraligy. Posledním soupeřem pardubických hokejistů bude v pátek 3. září od 18:00, tedy přesně týden před začátkem extraligy, partnerský klub z Vrchlabí. „Samozřejmě chceme vyhrát, abychom se dobře připravili na první extraligové utkání. Hrajeme s naším partnerským klubem, takže se určitě budou chtít ukázat kluci, které tam máme. Očekáváme dobrý zápas. Je to poslední příprava, takže chceme aby, dopadla dobře,“ podotkl asistent trenéra.

„Odehrání generálky před startem extraligy s partnerským Vrchlabím jsme plánovali dopředu. Pro naše kluky hrající za Vrchlabí je to zajímavé, budou se chtít ukázat, my se na ně také zaměříme, budeme je sledovat. Je pro ně motivace se před námi ukázat,“ říkal Havíř k výběru soupeře pro poslední přípravný duel.

Závěr přípravy s sebou nese riziko zranění, drobné šrámy se nevyhnuly ani Pardubicím. David Havíř, že před začátkem ročníku budou všichni jeho svěřenci připraveni: „Některé hráče máme již doléčené, poprvé v přípravě naskočí do zápasu Robert Kousal. Nechci prozrazovat, kdo z hráčů ještě není stoprocentní. Ale myslím, že se vše doladí do začátku Tipsport extraligy.“

A jaký měli pardubičtí hokejisté program po návratu ze Švýcarska? „První tréninkové jednotky byly spíše uzpůsobené tomu, aby se kluci rozhýbali. Cesta byla náročná a turnaj také. Měli jsme tam herní situace jeden na jednoho, hodně bruslení. Zbytek týdne jsme se zaměřovali více na taktiku a speciální formace,“ dodal na závěr kouč Havíř.