26.11.2020
Redakce

Dan Vladař je v Dynamu i díky Jágrovi. Pardubice jako klub se mi vždy líbily, říká

Pardubické Dynamo dál pokračuje v posilování svého kádru. Nejnovějším členem kabiny se stal brankář Dan Vladař, který Východočechům pomůže do konce roku. Kmenovému hráči Bostonu Bruins řekl o velkém zájmu Dynama Jaromír Jágr. „Trénoval jsem na Kladně s Jardou Jágrem, který jel do Pardubic na zápas. Během pár dní mi pak řekl o zájmu Pardubic," popsal Vladař.

Účastník dvou mistrovství světa hráčů do 20 let. který hokejově vyrůstal na Kladně, působí v zámoří od sezony 2015-2016. V tomto roce poprvé nakoukl také do slavné NHL, když naskočil v jednom utkání čtvrtfinálové série Bostonu s Tampou. Vladař v zápase odchytal dvacet osm minut a připsal si dvanáct úspěšných zákroků. V AHL se pak prezentoval skvělým průměrem 1,79 gólu na zápas a úspěšností 93,6%.

„Stále se neví, jaká bude situace v Americe, takže jsem Jaromírovi řekl, že bych (do Pardubic) moc rád přišel. Agent mi hned řekl, že už s panem Salfickým mluvil a pak už to nabralo rychlý spád,“ popisuje 23letý gólman, jak se během listopadu rodilo jeho pardubické angažmá.

Vladař má za sebou dlouhou sezónu. Ta byla přerušena nucenou pauzou, po které strávil dva měsíce v bublině během play-off NHL: „Měl jsem nějaké nabídky před druhou vlnu koronaviru. Kvůli tomu, že jsem skoro rok a půl v kuse furt trénoval, jsem si chtěl dát nějaký čas volno, a až teď jsem si říkal, že bych chtěl konečně někde hrát. To, že jsme se dohodli v Pardubicích, je jedině dobře. Pardubice jako klub se mi vždy líbily.“

Dynamo se s mladým brankářem domluvilo bez větších problémů. Působit by měl Vladař v Pardubicích do konce kalendářního roku. „Když mi pan Salfický volal a řekl, jak to tady funguje, moc se mi to líbilo. Nic nebránilo mému příchodu,“ popsal jednání Vladař a dodal: „Mělo to hrozně rychlý spád, řešili jsme to v neděli večer a rychle bylo hotovo. Už se moc těším, až budu moct naskočit.“

„Jednání s Bostonem byla velice rychlá. Dan patří k velice talentovaným gólmanům, což potvrdil v loňské sezoně AHL. Jeho angažování nám pomůže rozložit velkou zápasovou zátěž, která nás v následujícím období čeká,“ řekl Salfický k podpisu 196cm vysokého brankáře.