18.02.2021
Redakce

Čtvrtá nejlepší přesilovka. Je za tím poctivý trénink, nejsme frajeři, říká Tomáš Zohorna

Po více než šesti letech naskočil Tomáš Zohorna do východočeského derby, které i díky jeho dvěma bodům skončilo vítězně pro Dynamo. „Už je ale po zápase a my přemýšlíme nad dalším, nesmíme se nechat uspokojit,“ poznamenal lídr Pardubic. Co prozradil o přesilových hrách a jak se vyrovnává s absencí diváků?

Bitva s Hradcem byla velmi napínavá, zápas byl navíc těžký jak fyzicky, tak i psychicky. Pardubičtí hokejisté nejen že museli podstupovat mnoho soubojů, ale také dvakrát dotahovat skóre. A Tomáš Zohorna měl prsty hned ve dvou klíčových brankách. Nejprve z mezikruží srovnával na 2:2, v čase 58:37 pak svojí přihrávkou zařídil vítěznou branku pro Anthonyho Camaru.

S výsledkem 4:3 proti nepříjemnému a kvalitně hrajícímu soupeři tak mohl být Zohorna spokojen, zkušený útočník ale po duelu mluvil hlavně směrem do budoucna.

„Vyhrané derby je samozřejmě super, ale my takhle nepřemýšlíme. Byl to zápas, který jsme potřebovali vyhrát, a to se nám podařilo,“ konstatoval pardubický útočník a na vysvětlenou doplnil: „Teď už je to za námi, brzy nás čeká další utkání a na něj se musíme soustředit.“

Již v pátek do enteria areny zamíří Třinec, v neděli pak Dynamo zakončí sérii domácích zápasů proti Litvínovu. Na takové zápasy, jaké se v hale hrají tento týden, by za normálních okolností přišly tisíce lidí, taková kulisa chyběla zejména na derby s Hradcem. „Bylo by to asi víc vyhecované, měli bychom super atmosféru,“ přemýšlel Zohorna. „Ale nedá se nic dělat, musíme to brát tak, jak to je. I když je to minus, tak my se musíme koukat hlavně na naši hru.“

Fanoušci by přitom nejvíce bouřili hlavně v závěru derby, kdy mělo Dynamo přesilovou hru. Právě v ní Zohorna s pukem na holi uklidnil situaci a přesným pasem vytvořil šanci pro střelce Camaru. A i když se mohlo zdát, že šlo o improvizaci, klíč k úspěchu byl jinde. „Početní výhody hodně trénujeme, nejsme takoví frajeři, abychom je mohli hrát bez nácviku,“ vysvětlil nejstarší z bratří Zohornů.

Spolupráce s Kousalem a Camarou mu zatím funguje na výbornou, v šesti zápasech si připsal již sedmý bod. „Myslím, že každý z nás má něco, co pak vytváří rozdíl. Zatím nám to klape,“ přiznal Zohorna.

Recept jejich přesilovkové formace ale prozradit nechtěl, jedná se prý o více variant souhry. „Na každého soupeře hrajeme trochu něco jiného. Sledujeme, jak kdo hraje oslabení a podle toho trénujeme. Není tam tedy nějaký vzorec, který by se opakoval,“ uvedl třiatřicetiletý centr.

Přidá další body proti v tabulce druhým Ocelářům?