08.10.2019
Redakce

Čtveřice mladých hráčů bude hrát za Jihlavu

PARDUBICE — Ve snaze zajistit mladým hráčům co nejvíce odehraných minut, budou nyní Michal Machač, Ondřej Machala, Ondřej Matýs a Michal Pochobradský nastupovat formou střídavých startů i za prvoligovou Duklu Jihlava.

„Zítřejšího utkání v Jihlavě se už zúčastní i naši čtyři hráči. Domluvili jsme se s Duklou Jihlava na možné spolupráci, aby naši mladí kluci, kteří se nedostanou tolik do hry, mohli získávat větší zkušenosti ve špičkovém týmu první ligy,” oznámil Jaromír Kverka, sportovní manažer Dynama.

Michal Machač a Ondřej Matýs letos odehráli několik utkání za Trhače Kadaň. „Hráči, kteří od začátku sezony působili v týmu Kadaně, jsme se rozhodli začlenit do áčka Dynama. Hledali jsme tedy jiné řešení a nakonec se jsme se domluvili s Jihlavou na střídavých startech, kde si mohou dohrávat minuty, které jim chybí v utkáních Pardubic,” doplnil Jaromír Kverka.

Útočníci Michal Machač i Ondřej Matýs si první ligu vyzkoušeli už v minulé sezoně. Jeden nastupoval především za Litoměřice, druhý za Prostějov. Oba letos odehráli utkání za Dynamo i Trhače Kadaň. Ondřej Machala v loňském ročníku nastupoval pravidelně za Dynamo. V baráži v jedenácti zápasech získal osm bodů za dvě branky a šest nahrávek. Michal Pochobradský patřil v předchozí sezoně k oporám pardubického juniorského týmu, letos nastoupil k šesti utkání za Pardubice.