22.07.2021
Redakce

Cítím se super, říká po prvních měsících v Dynamu Hecl

První tři měsíce v Pardubicích má za sebou jedna z květnových posil, slovenský útočník Marek Hecl. Pochvaluje si zázemí nového klubu, v aklimatizaci mu pomohli jeho dva krajané a dle jeho slov do týmu zapadl bez problému. „Zatím jsou to letní tréninky, takže se dře a maká,“ popsal výstižně první týdny v Dynamu třiadvacetiletý slovenský útočník.

Jaké jsou první měsíce v pardubickém Dynamu?
Zatím jsou to letní tréninky, takže se dře a maká. Byli jsme týden na soustředění, tam jsme hodně běhali, stejně tak jsme makali na dalších fyzických aspektech. Takže je to zatím hlavně o trénincích. Do týmu jsem zapadl bez problému, spoluhráči jsou fajn, všechno je v pohodě a myslím si, že v tomto nebude žádný problém.

Stihl jste se už v Pardubicích alespoň částečně zabydlet a poznat nové prostředí?
Už mám byt a zabydlel jsem se. Město jsem si už trochu prošel, rád se chodím procházet do parku vedle arény. První dojmy jsou fajn, město je pěkné, ale určitě ještě budu muset nějaká pěkná místa v Pardubicích poznat.

V týmu máte dva slovenské spoluhráče, pomohli vám v aklimatizaci v prostředí nového klubu?
Juraj Mikuš mi pomáhá každý den, je to neuvěřitelný člověk, kterého si strašně moc vážím. (usmívá se na Mikuše). Ale určitě ano, jsou tu Slováci Juraj Mikuš a Matej Paulovič, pro hráče je to takové příjemné zpestření, když tu má své krajany.

Je nějaký rozdíl v letní přípravě v Pardubicích oproti těm, co jste dosud zažil?
Každý klub a kondiční trenér má přípravu trochu jinou, v Pardubicích jsme více běhali, v minulých letech jsme byli o něco více v posilovně. Každý má svou filozofii, kterou se snaží dodržovat. To, že jsme více běhali, potřebuji, vyhovuje mi to, takže jsem s touto letní přípravou spokojený. Cítím se super.

Jste v přípravě spolu s týmem od jejího začátku?
Zapojil jsem se až po dvou týdnech, jelikož jsem měl ještě nějaké zranění, to jsem doléčil a poté jsem se zapojil a už jsem tu byl celou letní přípravu.

I v první fázi letní přípravy jste trénovali na ledě, byl jste za to zpestření drilu fyzické kondice rád?
Nyní je takový trend, že už i v létě se trénuje na ledě. Myslím si, že to může jen pomoct, nemá to proč hráčům uškodit.

Od pondělí jste se vrátili zpět do přípravy, která již bude z větší části na ledě, jaké byly první dny?
Ještě si potřebuji trochu zvyknout na nové brusle a výstroj je ještě trochu tvrdá. První dva týdny jsou takové, aby si hráč na tu výstroj zvykl, ale myslím, že to bude v pohodě.

Byly tedy první tréninky zaměřené spíše na zapracování?
Nemyslím si, že jsme začali úplně na plno. Začali jsme tak, abychom si zvykli na výstroj. Příští týden už to bude asi trochu jiné kafe, ale myslím si, že je to takto správné, když si hráči trochu zvyknou. Skočit do toho po hlavě by bylo kruté.

Jak se vám zatím líbí zázemí klubu?
Hala je krásná, doufám, že v ní budou moct být fanoušci. Kabina a celkově podmínky jsou super, z tohoto pohledu je všechno v pořádku.