28.08.2021
Redakce

Byli jsme lepší od začátku do konce, chválí Soukup po nule

Kvůli zranění Milana Kloučka odjel s týmem do Švýcarska vrchlabský Jakub Soukup. Proti německému Krefeldu se dostal dokonce do brány a ukázal, že v přípravných zápasech pokračuje ve výborné formě, když vychytal nulu při vysoké výhře 6:0.

Proti Olomouci vám nula utekla smolným gólem, proti Krefeldu už to konečně vyšlo. Asi hodně podařená příprava, že?
Ano, myslím, že oba zápasy v Pardubicích nebyly vůbec špatné ať už ode mě nebo od celého týmu. Proti Krefeldu jsme hráli dobře celý zápas, byli jsme lepší od začátku až do konce a i výsledek to ukázal. Měli jsme tedy sice hodně oslabení, ale kluci je odehráli výborně, za to jim patří určitě dík. A nula byla taková třešnička na dortu. Ještě jsem měl dva zápasy ve Vrchlabí, kde jsme vyhráli, takže příprava je určitě dobrá a věřím, že se to přenese do sezony.

Výsledek možná trochu klame, ale v jednu chvíli jste měl na pilno, zvlášť v přesilovkách soupeře…
Oni hráli vždycky v takových vlnách – pět minut jsem tam jenom stál a najednou přijeli a minutu na mě lítala jedna střela za druhou, takže to bylo těžší, že to měli ve vlnách. Ale jak říkáte, ono možná klame, že to skončilo 6:0. Sám jsem si potom říkal, ať už přestaneme dávat góly, ať to nevypadá, že to mám moc jednouché. (směje se)

Jak si německý Krefeld podle vás stojí oproti českým klubům?
Popravdě moc nevím. Vím, že minulý rok hrál někde vzadu. Nevím, jestli byl úplně poslední, ale hrál v německé lize vzadu. Bylo by třeba zajímavé se poměřit s nějakým mančaftem, který byl například ve finále německé DEL. Měli tam ale určitě zajímavé hráče… Vím, že Lessio byl v Hradci Králové, takže ten byl vidět a byl to určitě jeden z těch lepších hráčů.

Letos podruhé absolvujete přípravu v Dynamu. Když oba roky srovnáte, co Vám příprava s extraligovým mužstvem dala?
Vůbec se nedá srovnávat první příprava a letošní, ta byla o sto procent úplně někde jinde. Už to bylo tím, že trenéři z Vrchlabí byli na celou letní přípravu s námi, takže ne mě dávali pozor. Určitě jsem se cítil lépe. Petr Mocek měl celou přípravu výborně udělanou, hrozně mě to bavilo. Doufám, že já i celý pardubický tým z toho budeme čerpat celou sezonu.

Ve čtvrtek jste měli ve Švýcarsku volný den. Jak jste ho strávil?
Byli jsme s kluky v bazénu u hotelu a potom jsme šli do města na večeři do italské restaurace, takže jsme si to udělali hezké. Prošli jsme si město, dali si zmrzlinu a šli zpátky na hotel.

Jste velký fanoušek Valentina Rossiho, tak jak vás rozesmutněla zpráva, že už příští rok nebude jezdit Moto GP?
Já jsem to tak nějak čekal, už není nejmladší a ten konec se blíží. Jenom co mě těší, tak je to, že když nebude jezdit on, tak tam bude mít svůj vlastní tým. Určitě to budu pořád sledovat a budu přát a fandit jeho týmu.

A na masce si ho necháte?
Na masce si určitě nechám číslo 46 a co bude okolo, to se teprve uvidí.