06.12.2021
Redakce

Byl to kvalitní a zodpovědný výkon celého týmu, hodnotil Klouček

Brankář Milan Klouček nebyl v zápase proti Zlínu v takovém zápřahu, na jeho branku mířilo za celé utkání 22 puků. Přesto byl důležitým článkem vítězného celku, jeho jistý výkon dodával na klidu ostatním hráčům. „Musím pochválit kluky. Hráli zodpovědně, pohlídali si to,“ řekl po utkání novinářům. „Doufám, že to bude ještě lepší a že na tohle vítězství navážeme,“ doplnil ho útočník Lukáš Anděl.

Klouček: Kvalitní výkon a parádní tři body

„Rozhodně to nebyl jednoduchý zápas,“ přitakával po utkání ve Zlíně novinářům brankář Dynama. „Sami jsme si říkali, že to nechceme podcenit. Víme, že Zlín hraje o všechno každý zápas. Myslím si, že jsme k tomu přistoupili dobře. Důležité bylo, že jsme vstřelili první gól a nemuseli dotahovat. Pak jsme si to pohlídali, kluci hráli zodpovědně a já je musím pochválit. Kvalitní výkon a parádní tři body,“ těšilo Kloučka.

Mladý pardubický brankář pokryl jednadvacet střel, několikrát si domácí před jeho brankovištěm vypracovali nebezpečné situace. „Oni jsou důrazní, tím jsou známí. Dost stříleli na branku, i když si myslím, že toho neměli tolik. Pár nepříjemností tam ale bylo stylem, že dlouho nic, potom najednou závar. Snažil jsem se být celých 60 minut připravený, hlavou pořád v zápase. Kluci mi dnes pomohli,“ ocenil opět své spoluhráče třiadvacetiletý odchovanec pardubického hokeje.

Dynamo uspělo na ledě posledního Zlína, o dva dny dříve doma porazilo první Třinec. Pardubičtí si tak vyzkoušeli hru proti celkům, které hrají v odlišných patrech tabulky. „Oba týmy hrají jinak, ale my se snažíme soustředit na sebe a na naší hru, abychom plnili to, co máme a co nám říká trenér. Je to jen o nás, když budeme podávat kvalitní výkony, tak můžeme porazit každého. Zároveň ale můžeme s každým prohrát, extraliga je vyrovnaná. Jsme za tři body odsud rádi,“ říká Klouček.

Anděl: Doufám, že to bude ještě lepší

Pardubický útočník Lukáš Anděl v utkání se Zlínem přihrál Rohlíkovi na jeho trefu v početní nevýhodě. „My takhle většinou ujíždíme v oslabení. Jsme oba rychlejší, takže musíme využít odražených puků a tato situace nastala asi počtvrté, takže to už máme nacvičené,“ řekl po zápase čtyřiadvacetiletý centr.

Ten měl radost z úvodní trefy, která znovu padla v přesilové hře. Právě početní výhody hokejistům Dynama v posledních zápasech vychází. „Myslím, že v dnešním hokeji jsou přesilové hry hodně důležité, pomohou zlomit zápas. Jsem jen rád, že to našim speciálním formacím padá a doufám, že jim to vydrží co nejdéle. Každý gól z přesilovky dodá hráčům sebevědomí, celkově každá výhra. Doufám, že to bude ještě lepší a že na to navážeme,“ přeje si Anděl.