03.02.2022
Redakce

Byl to kostrbatý výkon. Jsme vděční za dva body, říká Marek Hecl

V utkání proti Vervě nahradil na křídle prvního útoku reprezentanta Matěje Blümela a vedl si výborně. Marek Hecl otevřel skóre divokého zápasu, na ledě navíc strávil přes osmnáct minut a na branku Litvínova vyslal jedenáct střeleckých pokusů. „Měl jsem tam ještě několik šancí, možná mi chyběl větší klid na hokejce,“ myslí si Hecl.

Dynamo bylo v úvodu zápasu aktivnější, Litvínov přehrávalo a dočkalo se také prvního gólu. Patrik Poulíček vybojoval puk, kterého se zmocnil Marek Hecl a bekhendem překonal Šimona Zajíčka v brance Litvínova. Vervu však inkasovaný gól nabudil a do konce první periody zvládla skóre otočit. „Prvních deset minut bylo dobrých, poté jsme udělali nějaké chyby a Litvínovu to tam napadalo. Musíme si to rozebrat na videu, abychom defenzivní chyby do dalších zápasů odstranili. Doma bychom pět gólů určitě dostávat neměli,“ je si vědom Hecl, který pokračoval v hodnocení: „Byl to z naší strany takový kostrbatý výkon. Už jsme odehráli lepší zápasy, na druhou stranu jsme to pěkně otočili a dva body se počítají.

Verva třikrát vedla o dvě branky. V posledních minutách však zavelel k obratu svým druhým gólem v zápase Matej Paulovič, na kterého navázal po půl minutě Adam Musil a perfektní obrat dokonal v prodloužení Robert Kousal. „Když jsme dostali pátý gól, bylo důležité, že Matej Paulovič hned snížil. A poté jsme hned vyrovnali, podle mě se ukázala mentální síla týmu,“ říkal Hecl. Východočeši nebyli daleko od dokonání obratu ještě v základní hrací době, kde měl i Marek Hecl šanci na skórování. „Tlačili jsme, já jsem tam měl šanci, kterou jsem mohl proměnit, což si vyčítám. Tři body by byly veselejší, ale jak jsem říkal, jsme vděční za dva body.“

Čtyřiadvacetiletý rychlík zaskočil na křídle prvního útoku za Matěje Blümela, který odjel s českým národním týmem na zimní olympijské hry. Ve hře strávil celkem 18 minut a 35 vteřin, prostor dostal také v přesilové hře. „Jsem za příležitost hrát v první lajně vděčný, vyhovuje mi, že jsem víc v tempu. Jsem rád, že jsem se trenérům mohl odvděčit gólem. Absentující hráči nám určitě chybí, ale myslím, že máme hodně kvalitních hráčů a ti je mohou zastoupit,“ věří Hecl.

Slovenský útočník si připsal také zdaleka nejvíce střel na branku Litvínova, když zasypal Šimona Zajíčka jedenácti střeleckými pokusy. „Dnes jsem tam měl několik šancí, možná mi chyběl větší klid na hokejce. Ale takhle to v hokeji a ve sportu někdy bývá, někdy vám tam spadne bůh ví co a naopak někdy se na ten gól hráč nadře,“ ví Hecl. Ten se svou sedmou brankou v sezóně dostal už na dvanáct kanadských bodů. Pomohl tak Dynamu k ukončení série dvou proher. „Tři porážky by už byly hodně, proto jsme si říkali, že chceme jednoznačně vyhrát. A nyní chceme navázat na šňůru vítězství, abychom atakovali vrchní příčky.“