26.08.2022
Jakub Cimburek

Byl bych rád, kdybych si střeleckou formu udržel, přeje si Lukáš Radil

Po návratu do Pardubic se mu střelecky daří. Lukáš Radil v dosavadních čtyřech odehraných zápasech třikrát skóroval a zatím je tak nejlepším střelcem Dynama v přípravě. „Musím říct, že jsem na jaře na střelbě pracoval,“ přiznává dvaatřicetiletý útočník.

První gól po návratu do Dynama vstřelil Lukáš Radil hned v prvním přípravném utkání na Dolomiten Cupu, kdy rozhodl o výhře nad Augsburger Panther. Ve čtvrtek pak s Tomášem Hykou řídil vítěznou bitvu v Liberci, kde vstřelil dvě branky.

„Snad ta příprava není zavádějící. Myslím, že rychlost a nějaká herní vyspělost bude v sezoně mnohem větší, ale byl bych rád, kdybych si to udržel,“ říká pardubický odchovanec.

Dynamo v přípravě zatím odehrálo čtyři utkání, dvě proti zahraničním soupeřům – Augsburger Panther a Eisbären Berlín, dvě proti českým protivníkům – Mladá Boleslav a Liberec.

„Je to těžké porovnávat. Přišlo mi, že turnaj byl rychlejší, hodně se bruslilo, ale těžko říct, jakou to mělo kvalitu. Teď proti Liberci, byť byla obrovská mlha, zápas místy podle mě kvalitu měl, byly tam nějaké hezké akce,“ mluví reprezentant o rozdílech v přípravných kláních.

Na střídačce byl při zápase v Liberci také hlavní trenér Radim Rulík, který si po návratu z mistrovství světa juniorů připsal svůj první odkoučovaný zápas v Dynamu.

„Trenéři ještě byli v takovém modelu, kdy si Richard Král řídil útočníky a Marek Zadina obránce. Radim Rulík systém sledoval a občas k tomu něco řekl, ale všichni jsme cítili, že už tam s námi je,“ dodává Lukáš Radil.