23.01.2022
Redakce

Bude se nám líp pracovat, ocenil Poulíček vítězný návrat

Pardubický kapitán proti Zlínu opět ukázal, proč je lídrem týmu právě on. Nejprve v polovině utkání využil přesilovku pohotovou střelou z mezikruží, před koncem druhé třetiny pak skočil rybičku, vybojoval puk pro Blümela a jeho následnou přihrávku doklepl do prázdné branky. Navíc šlo o jeho první „kapitánské“ body.

Patriku, co bylo v utkání rozhodující?
Čtyři góly, které jsme dali. A to, že jsme nepustili Zlín do vedení. Udrželi jsme nervy a hru pod kontrolou. Byli jsme zodpovědní a dali jsme první gól, což nám pomohlo a uklidnilo nás to. Hlavně jsme se pak nemuseli tlačit do tak urputné obrany.

Anthony Camara nedávno podepsal nový kontrakt na další dva roky a dnes se hned dvakrát gólově prosadil. Jak se vám líbil jeho výkon?
Anthony je motivovaný běžně, i za normální situace. Myslím si, že smlouva o tom nerozhodla, ale jsme moc rádi, že tady s námi zůstane, a že měl chuť podepsat. Sami vidíte, že na ledě je pro nás hodně platný hráč.

Počtem vstřelených branek jste se mu ale dnes vyrovnal. Bodoval jste po čtyřech zápasech, poprvé v tomto kalendářním roce, a poprvé jako kapitán.
Mám radost, dlouho jsem gólově mlčel, dneska to tam spadlo. Jsem rád, že jsem týmu přispěl i nějak jinak, než jen poctivou prací.

Byla na mužstvu znát covidová pauza?
Určitě. Bylo na nás, abychom se s tím popasovali, abychom k tomu přistoupili zodpovědně a ulehčili si hru. Bylo znát, že jsme pět dní nebyli v takovém tempu, poslední zápas jsme hráli před devíti dny… I trenéři nám kladli na srdce, abychom dělali jednoduché věci a využívali přesilovky. Jasným cílem bylo nepustit Zlín do vedení, protože potom by byli hodně nepříjemní a my bychom museli dobývat jejich obranu.

Změnila tak brzy vstřelená branka váš přístup k zápasu?
Práci nám to ulehčilo hodně. Zlín musel otáčet vývoj utkání a otevřít hru, takže nebyli tolik stažení ve středním pásmu. A my jsme je nemuseli dobývat.

I tak se ale Zlín do nějakých šancí dostal. Sice je nevyužil, ale i tak… Nebyla tam z vaší strany lehká nervozita, než jste přidali druhý a třetí gól?
Máte pravdu a nebylo to jen v tomto zápase. Máme spoustu okamžiků, kdy soupeři dovolíme zahrozit. Takže si to musíme rozebrat a vyvarovat se toho do dalších zápasů. Takové situace mohou rozhodovat a brzy přijdou daleko důležitější zápasy, než byl tenhle. Potom by nás to mohlo mrzet. Neřekl bych ale, že jsme byli nervózní, uklidnil nás ten druhý gól. Je to však pro nás poučení do dalších zápasů.

Jak moc je pro vás důležité, že Dynamo vyhrálo popáté v řadě a vítězná série pokračuje?
Každá výhra je pro nás důležitá a je super se vrátit do zápasového tempa výhrou. Upevní nám to sebevědomí i pozici v tabulce, určitě nám to pomůže. Prohrávat doma by navíc nebylo příjemné. Jsme rádi, že jsme se vrátili s výhrou – bude se nám líp spát a odpočívat.