24.02.2021
Redakce

Boj o každý kousek ledu. Rozhodla jedna střela, hodnotí derby Paulovič

Druhé východočeské derby v krátkém sledu Dynamu nevyšlo. Na domácí výhru proti Mountfieldu se nepodařilo pardubickým hokejistům na ledě rivala navázat především vinou nepřesné koncovky. Na jedinou branku Pardubic přihrával Patriku Poulíčkovi exhradecký útočník Matej Paulovič, který po vyostřeném zápase nešetřil kritikou: „Prohráváme o gól a máme tři střely v posledních deseti minutách. To mi hlava nebere.“

Pardubičtí odolali na začátku vypjaté bitvy tlaku soupeře a sami šli v první dvaceminutovce do vedení. V přesilové hře zaznamenal další přesnou trefu Patrik Poulíček. Domácí ještě v první periodě vyrovnali a v úvodu třetí části hry vstřelili rozhodující branku.

„Proti Hradci je to vždy podobné. Je to boj o každý kousek ledu. Dnes nám dali o gól víc. My jsme udělali dvě chyby, oni je potrestali. To se nám ke konci sezóny nemůže stávat,“ zlobil se Paulovič.

Dynamo se v případě výhry nad hradeckými Lvy mohlo přiblížit první čtyřce. Hosty ale zradila nepřesná střelba a malý důraz v brankovišti, což nakonec rozhodlo o třech bodech pro Hradec Králové.

„Snažíme se naladit na play off. Dnes jsme byli vyrovnaným soupeřem a bylo to o jedné střele. Kdybychom dali gól my, tak to možná bylo opačně. Šlo o jeden gól, oni ho dali a potom dobře bránili,“ hledal šestadvacetiletý útočník původ neúspěchu.

V souboji proti Hradci Králové bylo k vidění několik soubojů a potyček. Speciálně měl o motivaci postaráno právě Paulovič, který v týmu rivala dvě sezóny působil. Slovenský forvard ale přiznal, že to po příchodu na led vůbec nevnímá: „Na ledě nemám žádné kamarády. Kamarádi to můžou být mimo led, ale na ledě je neznám. Když jdu na led, jdu s tím, že mám nové spoluhráče a bojuji za ně.“

Pardubice prohrály už třetí utkání v řadě. Východočechům dělá problémy střílení gólů, v posledních třech kláních vstřelili pouze čtyři. „Myslím si, že musíme začít házet puky více na bránu, tlačit se do brány. V tom byl Hradec dnes lepší, měli tam zaparkovaného hráče a házeli to tam,“ popsal slovenský reprezentant rameny.

„To je strašně málo. Prohráváme o gól a máme tři střely v posledních deseti minutách. To mi hlava nebere. Musíme se tlačit do brány, házet to tam, udělat nějaký závar, něco se tam může odrazit,“ reagoval Paulovič na počet střeleckých pokusů Dynama v posledních minutách.