29.01.2019
Jan Hrabal

Bohuslav Šťastný členem Síně slávy Nejúspěšnějších sportovců Pardubicka

PARDUBICE — V Kulturním domě Hronovická byli v pondělí oceněni nejúspěšnější sportovci Pardubicka. Mezi mládežníky dosáhl na ocenění Martin Kaut, do síně slávy byl uveden Bohuslav Šťastný.

Martin Kaut má za sebou povedený rok 2018, reprezentoval Českou republiku na posledních dvou mistrovstvích světa hráčů do dvaceti let, stal se nepostradatelným členem pardubického A týmu a také nastoupil i v dresu reprezentačního áčka. Po úspěšném draftu, v němž si jej již v prvním kole vybralo Colorado Avalanche, působí v zámoří. V AHL odehrál Colorado Eagles letos 36 utkání, vstřelil v nich osm branek a přidal devět nahrávek.

Bohuslav Šťastný se do Pardubic dostal jako dorostenec, dres áčka si vybojoval v roce 1967. S číslem 17 na zádech jej oblékal až do roku 1981, kdy zamířil do německého Kaufbeurenu. V dresu Tesly odehrál Šťastný 769 zápasů. V sezoně 1972/1973 získal první pardubický titul. Za reprezentaci odehrál celkem 188 utkání, ve kterých vstřelil 73 branek. Stal se mistrem světa v letech 1972 a 1976. Má také bronz a stříbro ze ZOH. Po skončení kariéry vykonává v Pardubicích funkci vedoucího mužstva. Formace Martinec – Novák – Šťastný zůstane navždy legendou východočeského klubu.

HC Dynamo Pardubice blahopřeje oběma oceněným!

Fotogalerie