25.09.2021
Redakce

Blümel: Viděl jsem díru mezi betony, tak jsem si pro to šel. Dal jsem do toho všechno

Matěj Blümel první čtyři kola letošní sezony střelecky mlčel. Prosadil se až v minulém utkání na ledě Litvínova a to hned dvakrát. Na povedený střelecký večer navázal i proti Českým Budějovicím, brankou v poslední vteřině druhé třetiny. „Měl jsem před sebou odražený puk, rychle jsem se podíval na kostku, bylo tam nějak pět sekund. Kdybych šel do kličky, nestihnul bych to," řekl po výhře 3:2 pardubický odchovanec.

Vstup do utkání nemělo Dynamo ideální. Motor byl v první polovině utkání lepší a v čase 29:49 šel zásluhou Vondrky v oslabení do vedení. Vyrovnat se domácím podařilo až v úplném závěru druhé třetiny. Matěj Blümel si v početní nevýhodě Pardubice ukořistil odražený puk a únik zakončil přesně mezi betony. „Viděl jsem díru mezi nohama, tak jsem si pro to šel. Nepřemýšlel jsem nad ničím jiným, což je dobře. Protože kdybych přemýšlel, třeba by mi puk utekl do rohu," smál se střelec úvodní pardubické branky.

Do konce druhé třetiny v tu dobu zbývala necelá vteřina. „Měl jsem před sebou odražený puk, rychle jsem se podíval na kostku, protože jsme šli na led zhruba minutu před koncem. Bylo tam nějak pět sekund. Dal jsem do toho úplně všechno, co ve mně bylo. Slyšel jsem jen, jak všichni křičeli. Sirénu jsem neslyšel. Když jsem pak přijel na střídačku, kluci říkali, že jsem to stihnul,“ komentoval svou třetí branku v sezoně Blümel.

Pardubický odchovanec patří k nejrychlejším hráčům v týmu. Sprinty trénuje hlavně s Adamem Musilem a tvrdá dřina se mu teď vyplatila: „Věřil jsem, že to stihnu zakončit. Kdybych šel do kličky, nestihnul bych to. Zkusil jsem vystřelit a ten gól byl něco navíc.“

Na Blümela ve třetí třetině navázal druhým vyrovnávacím gólem Robert Říčka a povedenou třetí třetinu završil vítěznou trefou na 3:2 Matej Paulovič. „Ve třetí třetině jsme už Budějovice tlačili, byli jsme skoro pořád u nich, k ničemu je nepouštěli. Říkali jsme si, že když budeme v tomhle pokračovat, dopadne to dobře, něco se nám tam ještě odrazí,“ popsal Blümel.

Dynamo teď čeká první derby letošního ročníku s Hradcem Králové, který má v tabulce pouze o bod méně, než Pardubice. „Derby je za mě daleko důležitější zápas, než kterýkoliv jiný. Jde i o popularitu a já se na to hrozně těším a doufám, že vyhrajeme," přeje si Blümel. Nedělní zápas východočeských rivalů začíná v hradecké ČPP Aréně v 17:20.