09.05.2023
Redakce

B tým zahájil letní přípravu i se změnami na lavičce. Novým asistentem je Jiří Malinský

V úterý 9.5. zahájil letní přípravu na sezónu 2023/2024 pardubický B tým. V malé hale enteria areny se sešel kompletní kádr, nechyběly tedy ani nejnovější posily. S řízením tréninku pak pomáhal Jiří Malinský, který na lavičce béčka nahradil Davida Havíře. „První týden máme takový testovací. Od příštího týdne už najedeme na klasický režim," říká po startu přípravy nový asistent trenéra Jiří Malinský.

„Máme letní přípravu do 30.6.. Po konci se května se přesuneme do Chrudimi, kde bychom měli mít připravené sportoviště, která se nyní opravují. Ta příprava je každý rok v podstatě stejná. První týden máme takový testovací. Od příštího týdne už najedeme na klasický režim," popsal plány na úvod přípravy Malinský.

Do přípravy se zapojili už i nově příchozí Lukáš Žálčík, Dominik Hrníčko, Josef Mikyska, Marek Voženílek a David Honzík. „Zapojili se všichni hráči, včetně posil. Pár kluků akorát ještě doléčuje zranění a nemoci, jinak jsou ale všichni v tréninku," přiblížil Malinský, který v minulosti stál také na střídačce Trutnova, Dvora Králové nad Labem, nebo Vrchlabí.

Právě bývalý trenér pardubické juniorky nahradil pro příští sezónu na pozici asistenta trenéra B týmu Davida Havíře. Pod Malinským si v juniorské kategorii zahráli například Ondřej Chabada, Martin Kubíček, Jakub Lichtag, nebo Daniel Herčík. „Všichni hráči, kteří se z juniorky do béčka přesunuli, tak už si mužský hokej vyzkoušeli. Teď je na nich, jakým způsobem tu šanci uchopí a jak dokáží zabojovat o místo. Je ale pravda, že většinu kluků znám, což by měla být výhoda," říká jednapadesátiletý kouč.

Další změna v realizačním týmu pardubické rezervy se odehrála na pozici vedoucího mužstva. Tu bude nově zastávat Marek Drtina, který se rozhodl ukončit po minulé sezóně profesionální kariéru. U týmu nahradí dosavadního vedoucího mužstva Jaroslava Zídka.