30.09.2022
Redakce

B tým reaguje na početnou marodku. Přichází Lukáš Endál a Tomáš Kulhánek

Pardubickému B tým chybí vinou zranění celá řada hráčů, na což vedení klubu reaguje příchodem dvou posil. Zatím na čtrnáctidenní hostování přichází zkušený útočník Lukáš Endál a na hostování do konce sezony jednadvacetiletý Tomáš Kulhánek.

B týmu se v posledních utkáních zranili obránci David Sýkora a Martin Kubíček, v útoku pak zatím do soutěžního zápasu vinou zranění nemohli nastoupit Martin Kadlec s Robinem Kaplanem. Ze stejného důvodu vypadl ze sestavy Michal Machač a Daniel Rákos v posledních utkáních nastupuje za A tým Dynama.

„V úvodu premiérového ročníku v Chance lize jsme bohužel přišli hned o několik hráčů, na což jsme se snažili rychle reagovat. Povedlo se nám domluvit prozatím čtrnáctidenní hostování Lukáše Endála. Jde o zkušeného hráče, věříme tak, že kromě jiného pomůže našim mladším hráčům a zároveň zkvalitní naše ofenzivu, což povede k lepším výkonům celého mužstva. Získali jsme také Tomáše Kulhánka, jenž hokejově vyrůstal v Chrudimi, následně prošel také mládeží Dynama a nyní k nám přichází ze Sparty na hostování do konce sezony,“ řekl k posílení kádru sportovní manažer B týmu Tomáš Rolinek.

Lukáš Endál

Pětatřicetiletý útočník posbíral za svou kariéru celou řadu zkušeností, což se nyní v mladém týmu Dynama B bude hodit. A ani v pardubickém dresu nebude nováčkem, poprvé za Pardubice totiž nastoupil v sezoně 2012/2013 a stejně tak v dalších dvou sezonách nastupoval za Havlíčkův Brod a Dynamo. Za východočeský klub v Tipsport extralize dosud odehrál 52 utkání s bilancí osmi gólů a šesti asistencí. S první ligou má bohaté zkušenosti, kromě Havlíčkova Brodu působil také ve Slavii, Českých Budějovicích a Porubě. V poslední sezoně oblékal dres druholigového Tábora, kde během 42 utkání posbíral 71 kanadských bodů.

Tomáš Kulhánek

Stejně jako Endál působil v mládežnických kategoriích Havlíčkova Brodu také Tomáš Kulhánek, první hokejové krůčky ale dělal na zimním stadionu v Chrudimi, kam se tak nyní vrací. Z Chrudimi přestoupil v 5. třídě do Pardubic, odkud zamířil do Havlíčkova Brodu. Následně se přestěhoval do hlavního města, kde působil v juniorce pražské Sparty. Za tu v sezoně 2020/2021 odehrál první extraligový duel, dále pak byl na hostování v Sokolově. V minulém ročníku působil kromě Sokolova i v Ústí nad Labem a druholigovém Chebu.