21.01.2023
Redakce

B tým přivítá doma Sokolov. Podaří se mu dosáhnout čtyř výher v řadě?

Po veledůležité domácí výhře proti nyní již poslednímu Šumperku čeká pardubické béčko na Zimním stadionu Chrudim další klíčové utkání, tentokrát s dvanáctým Sokolovem. Vítězstvím v předchozím zápase také dosáhlo Dynamo B na tři výhry v řadě, což je sezonní maximum. Dokážou hráči Václava Baďoučka sérii prodloužit? Duel začíná v sobotu 21. ledna v 18:00.

Hokejisté béčka se v souboji se Šumperkem předvedli v tom nejlepším světle. Od prvních minut až do konce diktovali tempo hry a i díky třem kanadským bodům od Tomáše Svobody a Ondřeje Matýse roznesli svého soupeře v boji o záchranu poměrem 5:1 a přesunuli se tak na předposlední místo tabulky Chance ligy. Kromě zaváhání v Porubě, kde padli 2:4, tak zvítězili ve všech z posledních pěti zápasů.

„Jsme samozřejmě rádi, že se nám podařilo tohle důležité utkání zvládnout. Chtěl bych hráče pochválit za to, jak k tomu přistoupili, bojovali od první minuty až do poslední a zaslouženě jsme vyhráli. Zdůraznil jsem hráčům po utkání, že porazit a dostat pod sebe Šumperk je teprve první krok. Teď je potřeba dál pracovat na tom, abychom ho pod sebou udrželi,“ motivoval své svěřence po duelu proti Šumperku trenér Václav Baďouček.

Nyní však proti B týmu stojí Sokolov, jenž obývá 12. příčku. Dynamu se už jednou podařilo tým Martina Štrby porazit a to na začátku sezony v září, když v Karlovarském kraji triumfovalo 5:2. Na domácím ledě v říjnu se pak rozhodovalo až v prodloužení, v němž se po necelých dvou minutách radovali Západočeši. Sokolovští si odnesli výhru i v posledním měření sil v prosinci, kdy však utkání skončilo už po 60 minutách a to výsledkem 3:5.