02.01.2023
Redakce, foto: hc-kometa.cz, hcorli.cz

B tým posiluje útok. Na hostování přichází Jan Hruška a Tomáš Svoboda

Nové akvizice B-týmu! Na měsíční výpomoc dorazí do Chrudimi útočníci Tomáš Svoboda a Jan Hruška z týmu HC Orli Znojmo. Dynamo B tak získává prvního a třetího nejproduktivnějšího forwarda 2. ligy a nadále dělá vše pro to, aby se v druhé nejvyšší české hokejové soutěži udrželo.

Znojmu se v letošní sezoně 2. ligy daří a velký podíl na jejich dosavadní formě mají právě ostřílení útočníci Tomáš Svoboda a Jan Hruška. Oba se letos chlubí průměrem téměř 2 bodů na zápas. „Jsou to dva kvalitní a zkušení útočníci, od kterých si slibujeme posílení ofenzívy. Chceme se zvednout a věříme, že nám k tomu pomůžou," řekl sportovní manažer B týmu Tomáš Rolinek.

První jmenovaný započal svou kariéru v ročníku 2001/02 v mládežnických kategoriích pražské Slavie. Zde taky o sedm let později odehrál svá první extraligová utkání. V nejvyšší soutěži hájil také barvy Komety Brno, Vítkovic, Plzně, Chomutova a právě Pardubic, kde nastupoval v sezonách 2017/18 a 2018/19. Ve 33 střetnutích zde posbíral 13 bodů. Celkově naskočil v extralize do 549 zápasů, v nichž vsítil 149 branek a 137 asistencí. Zkušenosti má ale i s Chance ligou, kde si ve 126 utkáních připsal 101 bodů.

Jan Hruška sice za Dynamo v minulosti nehrál, ale stejně jako Tomáš Svoboda nasbíral nejvíce herní praxe v Tipsport extralize s Kometou Brno, za niž odehrál osm sezon. Nejvyšší soutěž, kde se pyšní bilancí 318 bodů v 579 utkáních, opustil teprve minulý rok. Nastupoval tehdy za Vítkovice. V první lize byl ve 259 zápasech u 142 gólů. Teď, stejně jako Tomáš Svoboda, přichází posílit ofenzívu pardubického béčka. Oba útočníci budou v Dynamu působit formou měsíčního hostování.