18.08.2022
Filip Matoušek

B tým čeká druhý přípravný zápas. Naváže v Kolíně na první vítězství?

Druhý přípravný zápas B týmu je tady! Tým trenéra Davida Havíře zavítá po úvodní výhře 4:2 nad Žďárem nad Sázavou do Kolína, který bude v příští sezóně soupeřem pardubické rezervy v Chance lize. Utkání na Zimním stadionu Kolín startuje v 17:30.

Hned na úvod přípravy si nově se rodící B tým Dynama poradil s druholigovým Žďárem nad Sázavou. Pod výhru 4:2 se střelecky podepsali Jakub Lichtag, Jiří Půhoný, Filip Kuťák a Martin Kubíček. „Bylo tam vidět, že si to všechno ještě sedá, některé věci nám to ale ukázalo," komentoval první přípravný zápas hlavní trenér David Havíř.

Do úvodního zápasu ještě nezasáhli zkušení hráči jako Daniel Rákos, Tomáš Kaut, Jan Zdráhal nebo Marek Drtina. Šanci ukázat se tak dostali hlavně mladí hráči. „Hráli jsme hlavně s mladšími hráči, starší měli ještě volno. Je to pro nás teprve takový start," přiblížil Havíř.

Ve druhém utkání narazí B tým na Kolín, který v loňské sezóně Chance ligy dokráčel do osmifinále, kde však nestačil na Prostějov. Na rozdíl od rezervy pardubického Dynama, Kolín má za sebou už dva přípravné zápasy. Nejprve podlehl Litoměřicím 3:2 po samostatných nájezdech, následně si však spravil chuť, když si vyšlápl na pražskou Slavii, které nadělil na domácím stadionu pět branek.

Před letošní sezónou posílil Kolín o několik hráčů z partnerského Hradce Králové, tým ale doplnil také Jakub Soukup, který plnil v loňské sezóně roli třetího brankáře v Dynamu. Hlavní tváří týmu je pak zkušený Petr Koukal.