22.06.2022
Redakce

B tým Dynama je téměř kompletní! Povedou ho David Havíř s Janem Starým

Složení realizačního týmu nově vzniklého Dynama B je známé. Již avizovaného sportovního manažera Tomáše Rolinka doplní nový hlavní trenér David Havíř a jeho asistent Jan Starý. Tým tak povedou legendy pardubického hokeje. Zmíněné trio má již také jasno o plánu předsezonní přípravy na Chance ligu. Ta začne od 25. července v Pardubicích, v srpnu se hráči přesunou do Chrudimi. Kádr „béčka“ je navíc z 90% poskládaný.

HC Dynamo Pardubice získalo práva na Chance ligu od HC Stadion Vrchlabí. A nyní se již chystá na účast v druhé nejvyšší tuzemské soutěži. „Sportovní úsek Dynama se výrazně posune. Už teď, při diskusích s realizačními týmy ohledně skládání kádrů se nám nabízí mnoho možností. Spousta mladých hráčů využije starty v Chance lize jako potřebný mezistupeň na cestě do velkého hokeje. Postupem času by právě tato skupina hráčů mohla tvořit jádro budoucího A týmu,“ hodnotí první týdny projektu Dynamo B Petr Dědek, majitel HC Dynamo Pardubice.

Pardubice se chtějí prezentovat stejným stylem hokeje jak v A týmu, tak B týmu i juniorce. Pod vedením hlavního trenéra A týmu Radima Rulíka tak došlo k nastavení celkové koncepce, čímž vznikne potřebná synergie mezi všemi kádry a okamžitá využitelnost hráčů z B týmu i juniorů. „Budeme navazovat na práci A týmu, jelikož jsme B tým, tak pokud bude Áčko potřebovat nějakého hráče, už pro něj bude přechod daleko jednodušší. Hráči budou vědět, jak se mají na ledě chovat v jednotlivých herních situacích, jak bude vypadat systém v útočné třetině, obranném pásmu. Vše by mělo mít návaznost na A tým, takže tím to bude jednodušší,“ říká hlavní trenér B týmu David Havíř.

Jeho asistentem bude také bývalý hráč Pardubic – Jan Starý. „Stejnou pozici jsem si vyzkoušel již minulou sezonu ve Vrchlabí, nic se pro mě nemění. Budeme pracovat na dalším růstu a rozvoji hráčů ať už z juniorů nebo mladých hráčů, kteří hráli už v minulé sezoně ve Vrchlabí. Abychom jim pomohli v hokejovém i životním růstu při přechodu z mládežnických kategorií do seniorských.“

„Skladba kádru je ve vývoji, nadále pokračuje, nic není hotové. Máme předjednávané hráče, v ladění sestavy budeme pokračovat až do srpna, a to i s ohledem na A tým Dynama. Přesto máme o tým z 90% celkem jasnou představu,“ říká ke složení týmu Havíř. Za B tým bude nastupovat například brankář Vojtěch Nečas, obránce Karel Nedbal, útočníci Tomáš Kaut a Michal Machač. V roli jednoho z mentorů bude působit zkušený obránce Jan Zdráhal, který bude zároveň připraven naskočit i v A týmu. „Všichni hráči budou mít možnost svou pracovitostí a výkony probojovat se do A týmu,“ dodává Havíř.

B tým Dynama bude hrát a trénovat v nedaleké Chrudimi, jednou z hlavních výhod tak bude krátké dojezdová vzdálenost mezi A týmem a B týmem. „Na zimním stadionu v Chrudimi jsme se již byli podívat, zázemí je dobré. Řešíme například prostory pro skladování věcí, brusírnu či prádelnu,“ říká hlavní kouč. A Starý dodává: „Je to super s ohledem na dojezdovou vzdálenost. Cokoliv se stane v Pardubicích u A týmu, tak kluci si mohou ráno rychle sbalit v Chrudimi věci a přijet do Pardubic. A naopak, pokud my budeme potřebovat nějakou výpomoc a A tým nebude hrát. Pro kluky to co se týče dojezdové vzdálenosti naprosto parádní.

„První sezona lehká nebude, protože konkurence nespí. Když člověk sleduje ostatní prvoligové týmy, tak opravdu konkurence v Chance lize roste i vzhledem k tomu, co se děje ve světě. Takže si myslím, že určitě nebude lehké naplnit očekávání. Nebude to pro kluky jednoduché, ale naopak kvalita soutěže bude na vysoké úrovni, takže pro mladé hráče to bude super přechod z juniorské soutěže do Chance ligy. A poté do A týmu, když se jim bude dařit a pro ně jedině dobře,“ myslí si Jan Starý.

V Chrudimi se hrála 1. liga již v letech 2008 až 2011, hráči i realizační tým tak věří, že návrat druhé nejvyšší soutěže do druhého největšího města Pardubického kraje znovu přiláká fanoušky zpět na zimní stadion. „Určitě se na to těšíme, pro všechny je to kousek, dojezdová vzdálenost je minimální, což je pro kluky výborné. Zároveň věříme, že se budeme moci opřít o podporu fanoušků jak z Chrudimi, tak i z Pardubic a okolí,“ přeje si Havíř.

Dynamo tento týden obdrželo vyrozumění od výkonného výboru Českého svazu ledního hokeje o tom, že přenechání práv Chance ligy a druhé ligy mezi HC Dynamo Pardubice a HC Stadion Vrchlabí splnilo veškeré náležitosti soutěžního a disciplinárního řádu a definitivně nabývá na platnosti. Vedení pardubického klubu nyní čeká na podání přihlášky do Chance ligy.