14.11.2020
Redakce

Anthony Camara: Poučil jsem se z chyb, Pardubicím chci pomoci stoupat tabulkou

Kanadský útočník Anthony Camara v pátek večer dorazil do Pardubic a hned druhý den se setkal se svými spoluhráči na tréninku. Jak se na úvod cítí v narychlo dohodnutém angažmá? „Ještě jsem v České republice nebyl, ale slyšel jsem o ní mnoho skvělých věcí,“ říká nový forvard Dynama.

Jak náročné je po dlouhé cestě na jiný kontinent přivyknout novému režimu?
Až tak strašné to není, přílet a načasování prvního tréninku vyšlo celkem v pohodě. Stihl jsem se vyspat. Připadá mi, že náročnější je spíše cesta z Evropy domů než obráceně. Nějak se s tím srovnám, ale teď už jsem natěšený, abych hrál hokej.

Co časový posun po příletu, jak se s ním vyrovnáváš?
Myslím, že mi hodně pomohlo to nadšení, že můžu zase hrát hokej a poznat nové spoluhráče. To mi asi dodalo nějakou energii navíc. Uvidíme, jak se budu cítit v následujících dnech, snad bude vše v pohodě.

S týmem jsi absolvoval trénink. Co tvé první dojmy?
Jsou dobré, tým vypadá fajn. Jsem tu hlavně kvůli tomu, abych klukům co nejvíce pomohl. Chci střílet góly a pomoci klubu, ať se posune v tabulce výš.

Před tvým příchodem se řešila tvá reputace. Mohl bys k tomu něco říct?
Souviselo to asi hodně s tím, že jsem byl mladý a v jiné zemi. Rozhodně jsem se ze všeho poučil. Snažím se přistupovat k životu jinak a stát se lepším člověkem.

Byl jsi už někdy v České republice?
Nebyl jsem, ale slyšel jsem o ní spoustu skvělých věcí a doufám, že budu mít možnost krásy této země vidět.