04.10.2021
Redakce

Anthony Camara: Mám radost, že se fanoušci mohli radovat z mého gólu

V posledních dvou zápasech se rozjel i kanadský střelec Anthony Camara, který proti Kladnu výrazně pomohl ke dvěma bodům, když nejprve skóroval v přesilové hře a následně v samostatných nájezdech vykoupal Landona Bowa. „Kladno je nebezpečné, ale my jsme také hráli dobře. Pro fanoušky to muselo být skvělé,“ hlásí kanadský střelec, který chytil formu.

Skóroval jste před takřka 10 tisíci fanoušky. Jaký je to pocit, jak jste si zápas užil?
Bylo super dát gól v přesilové hře. Už posledních pár zápasů jsem měl šance dát gól z předbrankového prostoru. Byla to skvělá akce od Davida Ciencialy a Jana Košťálka, kteří mě našli. Mám radost, že se fanoušci mohli radovat z mého gólu.

V úvodu sezony se vám střelecky nedařilo. Změnil jste něco na své hře v posledních dvou zápasech, kdy jste smůlu protrhl?
Nejspíš to bylo o tom, abych zůstal jen co nejvíce pozitivní a netlačil jsem na to za každou cenu. Bylo to i o šťastných odrazech, ale věřím, že mě to do dalšího průběhu sezony nakopne.

Dodali vám poslední dva duely více sebedůvěry, že jste si věřil i v nájezdech?
Myslím si, že jsem si stále věřil. Je to jenom o tom, když dostanu nějaké šance, tak je proměnit. Když dostanete od trenérů důvěru v nájezdech, tak ji musíte využít, což se mi podařilo a získali jsme dva body. Jsem šťastný, že fanoušci mohli s námi slavit

Za Kladno nastoupil Jaromír Jágr. Co si o něm myslíte?
Je skvělý, stále se skvěle pohybuje. Je samozřejmě obrovský, takže si dobře kryje kotouč a v tom je asi jeho největší síla. Společně s Plekancem a Hlavou pracovali velmi dobře a ukázali jejich sílu. Jsou nebezpeční, ale my jsme také hráli dobře. Pro fanoušky to muselo být skvělé.

Za Kladno nastupuje hodně cizinců. Hrají Rytíři opravdu takovým zámořským stylem a odlišují se tak od ostatních extraligových mužstev?
Úplně si to nemyslím. Většina týmů v lize hraje dost podobně až na drobné výjimky. Nehraje se tady tak odlišný hokej oproti ostatním ligám, vždycky ale záleží na dovednostech jednotlivců.