09.12.2019
Redakce

A tým Dynama nově povede Milan Razým, jeho asistenti jsou Michal Mikeska a Petr Čáslava

PARDUBICE – Vedení hokejového klubu Dynama se rozhodlo odvolat trenéry A týmu Radka Bělohlava a Otakara Janeckého. Hlavním trenérem prvního mužstva Pardubic se stal Milan Razým, jeho asistenty budou Petr Čáslava a Michal Mikeska.

„Věřili jsme, že říjnová změna trenéra přinese posun Dynama do klidnějších vod, to se bohužel nepodařilo a Pardubice jsou stále na poslední příčce. I tak bych chtěl dosavadním trenérům poděkovat za odvedenou práci,” řekl člen představenstva Dušan Salfický.

Hlavním trenérem se stal Milan Razým, který je plzeňský odchovanec a bývalý dlouholetý hráč. V jednadvaceti letech vyhrál československou nejvyšší soutěž a úspěchu se dočkal i jako trenér. S Plzní v sezoně 2012 jako asistent trenéra vybojoval třetí místo v extralize a o rok později už na pozici hlavního trenéra slavil extraligový titul.

„Rozhodli jsme se na post hlavního trenéra angažovat Milana Razýma, po konzultaci s ním budou jeho asistenty Michal Mikeska a Petr Čáslava. Petr zná hráče A týmu a to by mělo práci nového triumvirátu ulehčit. Ve stávajícím realizačním týmu nebude nadále působit videotrenér Denis Havel,” doplnil Dušan Salfický.

Roli asistenta trenéra přebírá Michal Mikeska, který vybojoval extraligový titul pro Pardubice v roce 2005 právě s Petrem Čáslavou. V sezoně 2007/2008 vyhrál s týmem Salavat Julajev Ufa Ruskou hokejovou superligu. Na začátku ročníku 2016/2017 se po odvolání Petera Draisaitla stal asistentem trenéra A týmu Dynama. Michal Mikeska v posledních sezonách trénoval pardubický dorost.

Dalším asistentem bude Petr Čáslava, dosáhl jako hráč mnoha ocenění, včetně zisku mistrovského titulu v roce 2005 nebo dvou stříbrných extraligových medailích. Hrál na osmi mistrovstvích světa, v roce 2010 mohl pozvednout pohár pro světového šampiona. V polovině sezony 2018/2019 se stal asistentem Ladislava Lubiny a spolu s ním a Otakarem Janeckým tým provedl nástrahami baráže a pomohl Pardubicím zachránit nejvyšší soutěž. V Dynamu se nyní také stará o rozvoj mládežnického hokeje.

Nový trenérský tým poprvé povede áčko Dynama na úterním tréninku, zápasovou premiéru si odbudou až po reprezentační pauze 17. prosince v Mladé Boleslavi.