15.10.2018
Jan Hrabal

Dávid Skokan: Srdce a hlava chtěly jít sem do Pardubic!

PARDUBICE — Novou tváří ofenzívy Dynama je devětadvacetiletý Dávid Skokan, který na východ Čech přišel výměnou za Tomáše Svobodu z Chomutova. Rodák z Popradu dorazil do ČSOB Pojišťovna ARENY v pátek večer, v sobotním duelu v Třinci, které pro trest do konce utkání, zaznamenal jednu nahrávku.

Extraligové statistiky Dávida Skokana
Utkání Branky Nahrávky Body +/− Trestné minuty
242 41 50 91 +6 332

„Nezapsal jsem se nejlépe, ale bylo to nechtěné. Chtěl jsem vyhodit puk a nešťastně ho trefil,“ omlouval se novic v pardubickém týmu po sobotním utkání a pokračoval: „Věděl jsem, že jsem ho někde bouchl, ale já jsem se opravdu snažil vyhodit puk, který měl mezi nohami. I jsem ho vyhodil, ale po dohrání jsem ho nešťastně praštil. Byla to smůla.“

Účastník dvou mistrovství světa se zkušenostmi z KHL dorazil do Pardubic v závěru minulého týdne. „O možnosti trejdu jsem se od trenéra Vladimíra Růžičky dozvěděl již v úterý. Volal mi pan Břetislav Kopřiva o zájmu Dynama, půl dne jsem o této možnosti i s rodinou přemýšlel a rozhodl jsem se, že do toho jdu. Vnímám příchod do Pardubic jako velmi pozitivní: mám výborné vzpomínky na místní hokejový stadion, kde jsem hrál v roce 2008 na mistrovství světa juniorů a moc se mi líbil. Vím, že Pardubice jsou hokejové město a cítím zde velikou motivaci,“ popsal svůj příchod na východ Čech.

„Pod Vladimírem Růžičkou jsem hrál šest let a máme k sobě hezký vztah. Byli jsme domluveni, že mě nevymění jen tak, zkrátka tam, kam bych nechtěl. Já ale uvnitř sebe cítím, že příchod do Pardubic mi pomůže a že se tu budu cítit dobře. Jsem takový ten typ, že musím být v hlavě přesvědčený, že to má smysl. A tady ten pocit mám,“ pokračoval.

Dávid Skokan si dle svých slov velmi dobře pamatuje na juniorský šampionát na přelomu let 2007 a 2008, který hostily Pardubice s Libercem. „Dodnes si pamatuji, jak jsem si říkal, že to je nádherný stadion uprostřed města, na kterém bych rád hrál. Nějaké kontakty s Pardubicemi proběhly v minulosti, ale teď jsem cítil šanci, a tak jsem si řekl, že jdu do toho. Jak jsem říkal: Pardubice jsou hokejové město, je tu cítit obrovská tradice ledního hokeje. Pamatuji si, že když domácí útočí, fanoušci je ženou ‚Dynamo, Dynamo‘, je to tu pěkné. Těším se moc – srdce a hlava chtěly jít sem!“ pousmál se slovenský pracant.

Těší se na domácí zápasy, k tomu prvnímu v pardubickém dresu by měl vyjet v neděli 21. října 2018, kdy Dynamo hostí od 17.00 hodin karlovarskou Energii. „Hrál jsem tu více zápasů včetně východočeského derby. Fanoušci v Pardubicích jsou fakt skvělí, pamatuji si je ještě z dob, kdy jsem hrával za Slavii a bylo to plno. Pardubice jsou hokejové město – krása!“

Velký rozhovor s Dávidem Skokanem nejen o důležitosti správné party pro případný úspěch si budete moci přečíst v bulletinu PUK pro nedělní utkání s Karlovými Vary.