13.10.2018
Jan Hrabal

Dynamo mění s Piráty: přichází Dávid Skokan

PARDUBICE / CHOMUTOV — Hokejové Dynamo se rozhodlo pro hráčskou výměnu: do Pardubic přichází na hostování do konce sezony útočník Dávid Skokan, naopak do Chomutova míří Tomáš Svoboda.

„Už delší dobu jsme vyvíjeli úsilí, abychom získali šikovného leváka. Vidíme jej v Dávidu Skokanovi, který má zkušenosti i ze dvou účastí na mistrovství světa v dresu slovenské reprezentace. Dávid se vyznačuje výborným bruslením, jako hráč disponuje širokou škálou dovedností, je agresivním hráčem, věříme, že nám pomůže a vnese oživení do našeho útoku a najde své uplatnění i v přesilových hrách,“ řekl sportovní manažer Dynama Pavel Marek.

Slovenský útočník se zkušenostmi z Kontinentální hokejové ligy odehrál v české nejvyšší soutěži již 241 utkání, v nich vstřelil 41 branek a navrch přidal 49 nahrávek. V letech 2014 a 2017 reprezentoval svou zem na mistrovství světa.

„Dávid Skokan přichází do Dynama zatím na hostování do konce sezony. Chybí nám typ hráčů jako on, bude se nám jako šikovný levák do přesilovky hodit. Věříme, že nám pomůže již v sobotním utkání v Třinci,“ poznamenal zkušený funkcionář Pardubic.

Tomáš Svoboda přišel do Dynama v průběhu minulé sezony, ve 33 zápasech v nejvyšší soutěži vstřelil čtyři branky a připsal si devět asistencí. „Tomášovi děkujeme za odvedené služby v Pardubicích, přejeme mu mnoho štěstí v další sportovní kariéře,“ doplnil Pavel Marek.

Dávid Skokan

  • Post: útočník
  • Datum narození: 6. prosince 1988
  • Výška: 182 cm
  • Hmotnost: 83 kg
  • Držení hole: levé