08.10.2018
Jan Hrabal

Miloš Bubela: Na tuto výhru potřebujeme navázat dál!

PARDUBICE — Třemi gólovým nahrávkami pomohl útočník Miloš Bubela k nedělní výhře hokejistů Dynama v souboji s Piráty Chomutov. Šestadvacetiletý útočník se asistencemi podílel na obou přesilovkových trefách a posunul se na páté místo klubové produktivity.

„Jsme rádi, že jsme se prosadili v přesilovkách, vstřelili jsme v nich dvě branky. Je potřeba, abychom na tuto výhru navázali i v dalších utkáních,“ řekl pardubický útočník po výhře 5:3.

Ta se ale nerodila lehce. Dynamo ještě v poslední minutě druhé třetině prohrávalo 1:3. „Byli jsme parta, táhli jsme za jeden provaz,“ prohlásil Miloš Bubela a k obratu pokračoval: „Věřili jsme si, že jako tým po vyrovnání dokážeme celý zápas otočit. Jsem rád, že se nám to podařilo.“

Za obratem vývojem utkání podle něj stojí výborná parta v kabině. „Táhli jsme za jeden provaz, podporovali jsme se i za stavu 1:3. Nakonec jsme vyrovnali a ve třetí třetině rozhodli zápas,“ nechal se slyšet.

Pardubice do nedělního duelu měly na svém kontě pouze jedinou využitou přesilovku. Proti Pirátům se prosadily hned dvakrát. „Jsme rádi za dva góly v přesilovkách, které nám od začátku sezony příliš nejdou. Teď nám to tam spadlo, takhle ale musíme být úspěšní v každém utkání,“ prohlásil Miloš Bubela.

Jeho přihrávka na vítězný gól Antonína Duška byla vskutku bravurní. „Máme natrénované určité postavení, byla tam otevřená lajna, tušil jsem, že si tam Tonda najede a že tam bude, tak jsem to tam jakoby naslepo poslal,“ pousmál se.

Celkově mu přesilovková souhra přišla lepší oproti předcházejícím zápasům. „Zkrátka nám to vyšlo, přihrávali jsme si lépe na hokejky, byli jsme klidnější a proto úspěšnější,“ nechal se slyšet pardubický útočník.

Za jeden z klíčových momentů označil rychlé srovnání z 1:3 na 3:3 v závěru druhé třetiny. „Dá se říci, že nás toto vyrovnání nakoplo. Bylo to 1:3 a najednou během půlminuty jsme srovnali. To je muselo hodně srazit. Ve třetí jsme chtěli pokračovat v aktivní hře a otočit,“ doplnil Miloš Bubela.