01.10.2018
Jan Hrabal

Rostislav Marosz: Na úspěšný víkend chceme navázat v úterý

PLZEŇ — Výbornou fazonou se na začátku nové sezony může pochlubit útočník Rostislav Marosz. Šikovný centr vede klubovou tabulku kanadského bodování, v neděli v Plzni vstřelil dvě branky.

„Přivezli jsme velmi cenné dva body. Šli jsme si za tím, hráli jsme odhodlaně, skákali jsme do střel. Jsme rádi, že jsme zvítězili,“ řekl po skončení nedělního utkání pardubický centr.

V první a druhé dvacetiminutovce padly po jedné brance na obou stranách. „Po první třetině bylo 1:1 zlatým výsledkem. Vypadalo to ale, že jsme ještě v autobuse, když si uvědomíme počet střel Plzně. Něco jsme si k tomu řekli, od druhé třetiny to z naší strany bylo lepší. V neděli vyhrál šťastnější tým s větším srdcem,“ prohlásil Rostislav Marosz.

Střelec tří letošní branek Dynama neopomněl pochválit Ondřeje Kacetla, jenž pochytal bezpočet šancí soupeře. „Chytá ve velké permanenci, šlo na něj mnoho střel. On se do toho dostane, my mu ale musíme více pomoci. Nejde hrát každý zápas, že má čtyřicet zákroků a my vypálíme patnáctkrát. To je pak sebevražda,“ nechal se slyšet.

„Za čtyři dny z víkendu jsme šťastni. Kdyby nám to někdo řekl, tak je vezmeme všema deseti. My se musíme připravit na úterý, naplno bodovat a chtít porazit i Liberec,“ doplnil Rostislav Marosz pro klubový YouTube kanál.