19.08.2018
Jan Hrabal

Filip Koffer: Za pozvání jsem vděčný, je pro mě motivací

PARDUBICE — S dorosteneckým košíkem a bez bázně a hany vletěl do svého prvního utkání za dospělý tým pardubický odchovanec Filip Koffer. Sedmnáctiletý forvard nezklamal, v první třetině roztleskal třítisícovou návštěvu parádním bodyčkem.

„Po příletu z Hlinka Gretzky Cupu mi napsal pan trenér Král, že mu volal pan trenér Holaň, že se posouvám do režimu A týmu a že s ním budu trénovat. Mužský hokej je silovější, já jsem menšího vzrůstu, takže je to složitější, ale zvykám si. Nedělá mi to větší problém,“ vrátil se ke svému povolání tvořivý útočník.

„Respektuji hráče jako Tomáš Rolinek, Petr Čáslava, který mi před zápasem říkal, na co si mám dát pozor, nebo Petr Sýkora. Když jsem byl malý, tak jsem je sledoval a fandil jim. Soupeřům se to snažím nandat, musím využít své mrštnosti a rychlosti,“ pokračoval Filip Koffer.

Každý mladý hráč, který zavítá poprvé do kabiny prvního mužstva, řeší oslovení... „Přišel jsem do kabiny a řekl jsem starším hráčůn ‚Dobrý den‘ a oni po mně, ať jim tykám, takže jsem začal a už je to v pohodě – už jsme spolu kámoši,“ pousmál se.

„O nominaci na utkání jsem se dozvěděl ráno, tak jsem se hned těšil na rozbruslení, po obědě jsem si odpočinul a mentálně se připravil na zápas. Jak? Dal jsem si dvacet, najedl jsem se, vzal si sluchátka a poslouchal svou oblíbenou hudbu. Jak jsem seděl v kabině před zápasem, cítil jsem se nervózně, jak jsme vyšli z tunelu, padlo to na mě, když jsem viděl lidi. Rozbruslil jsem to v prvním střídání a bylo to v pohodě,“ nechal se slyšet Filip Koffer.

„Zápas jsem si užíval, moc jsem neřešil, zda jsem mladý nebo starší. Hrál jsem svou hru, dokonce se mi povedl i bodyček. V první třetině jsme měli převahu, ve druhé jsme měli příliš vyloučených. Já jsem vděčný za prostor, v pohodě. Jsem rád za příležitost, že mohu trénovat v této kabině. Je to pro mě veliká motivace, málokdo dostane v A týmu takovou šanci. Rád bych se prosadil, bude to těžké, ale budu na sebe makat dál,“ pokračoval pro klubový YouTube kanál.