14.08.2018
Jan Hrabal

V Dynamu pokračují Hugo Gallet a Matouš Kratochvíl

PARDUBICE — Přesně dle plánů učinilo vedení Dynama další řez kádrem pro blížící se extraligovou sezonu. Tým nadále trénuje v širším složení i s vlastními mládežnickými odchovanci.

„Měli jsme čtyři hráče na zkoušku, v tuto chvíli tým opustili útočníci Dalibor Bortňák a Tomáš Vracovský. Obránce Hugo Gallet a útočník Matouš Kratochvíl v mužstvu zůstávají pro Memoriál Zbyňka Kusého,“ oznámil předseda představenstva a generální manažer Dušan Salfický.

Pardubice sehrály dosud v přípravě šest utkání, nyní je čeká domácí turnaj a po něm dva duely před startem 69. sezony v nejvyšší soutěži v řadě. „Kádr postupně finalizujeme, o jeho další úpravě se rozhodneme po skončení Memoriálu Zbyňka Kusého,“ řekl šéf klubu.

Vedení klubu dále pracuje na tom, aby hráči širšího kádru mohli hrát ve WSM lize, kde nyní trénují a hrají Ondřej Panna (Slavia Praha) , Ondřej Matýs (Prostějov), Jakub Mert, Lukáš Zukal a Dominik Kubišta (Slovan Ústí nad Labem), Michal Pochobradský, Michal Machač, Daniel Voženílek (všichni Stadion Litoměřice). Posledně dva jmenovaní se ukázali na Mountfield Cupu v Hradci Králové.

„Do Třebíče, kde vloni působil, se po Mountfield Cupu přesouvá obránce Karel Nedbal, tento týden bude v Prostějově jejich kmenový hráč Petr Antoníček. Pokud se probojuje do kádru WSM ligy, budeme rádi, jinak se vrátí k nám do týmu s možností využití v juniorce a bude k dispozici i pro A mužstvo,“ doplnil Dušan Salfický s tím, že nově s týmem trénuje útočník Filip Koffer, jenž se vrátil z Hlinka Gretzky Cupu.