06.08.2018
Jan Hrabal

Dresy pro memoriál připomínají odkaz Zbyňka Kusého

PARDUBICE — Kvalitní mezinárodní turnaj v ledním hokeji zhlédne pardubická ČSOB Pojišťovna ARENA od 16. do 19. srpna 2018. Dynamo v něm uctí památku svého nejúspěšnějšího generálního manažera, na Memoriálu Zbyňka Kusého se utká se Slovanem Bratislava, Eisbärenem Berlin a Admiralem Vladivostok o takřka metrový pohár.

Hokejisté Dynama vyjedou ke všem utkáním v nových červených dresech. Na nich nechybí velký znak klubu, připomíná však éru, kdy Pardubicím vládl Zbyněk Kusý, jenž je podepsán nejen pod třemi mistrovskými tituly.

Dynamo si váží podpory Pardubického kraje i statutárního města Pardubice, na dresu nechybí ani logo samotného memoriálu či číslo na přední straně pro snadnější orientaci. Lahůdkou jsou tři pruhy v jeho spodní polovině, kde jsou zvěčněny tři party, které v letech 2005, 2010 a 2012 dovedly Pardubice k zisku mistrovského titulu.

Dresy, které na rukávech „podepsal“ Zbyněk Kusý, zamíří po odehrání memoriálu do elektronické aukce, jejíž výtěžek bude věnován na rozvoj mládežnického hokeje.