02.08.2018
Jan Hrabal

Miloš Holaň: Sehráli jsme utkání ve vysokém tempu

PARDUBICE — Jako utkání bez vstřelené branky v základní hrací době a s vyhraným prodloužením i samostatnými nájezdy mohl hodnotit hlavní trenér Miloš Holaň druhé domácí přípravné utkání Dynama. V malé hale ČSOB Pojišťovna ARENY prohrály Pardubice s Mladou Boleslaví 0:1 v šedesáti minutách, v domluveném nastavení se nejprve ranou od modré trefil Vojtěch Budík, jako jediný proměnil penaltu Rostislav Marosz.

„Sehráli jsme dobré utkání ve vysokém tempu. Až na koncovku nemohu hráčům nic vytknout. Měli jsme nasazení, s hrou jsem spokojený. Samozřejmě, že hráči, kteří jsou na zkoušku a nebo bojují, by měli být ještě více vidět, ale stále to beru jako přípravu. Beru v potaz, že některé pětky nehrají spolu ani na trénincích, souhra může i váznout. Máme v kádru hráče, kteří nikdy nehráli českou extraligu, to také je třeba si uvědomit. Je pravdou, že se potýkáme se špatnou koncovkou,“ ohlédl se za čtvrtečním duelem hlavní kouč Východočechů.

„Dívám se na naše výkony komplexně. Ano, nedáváme góly, ale také jich mnoho nedostáváme. Analyzujeme hru jako celek, máme prostor na vyladění souhry. Jiná věc, když někdo ujede do samostatného nájezdu, to je o jeho kvalitě. Systémově jsem s našim výkonem spokojen. Pozitivem je, že se do šancí dostáváme, opět jsme měli dva tři nájezdy, chybí nám ale tlak v předbrankovém prostoru, kde to samozřejmě bolí… Pro sebevědomí hráčů je důležité, aby začali střílet branky. Věnujeme se zakončení v trénincích, to ale není automatické, že je začneme dávat i v zápasech. Myslím na naši neproduktivitu, ale nedělám z ní tragédii,“ pokračoval ve svém hodnocení.

Pardubice budou pokračovat v přípravě s poměrně širokým kádrem. „O jeho zúžení budeme uvažovat po Mountfield Cupu, brzy se ale může situace změnit, uvidíme… V pátek nás čekají tréninky v posilovně a na ledě, kde se pověnujeme odděleně obráncům a útočníkům. Po volném víkendu se v pondělí vrátíme do práce, příští týden přinese vyvrcholení v podobě Mountfield Cupu, jenž začíná ve čtvrtek,“ nastínilpro klubový YouTube kanál.