09.07.2018
Jan Hrabal

Do Dynama přichází obránce Daniil Miromanov

PARDUBICE — Dynamo rozšiřuje své obranné řady, na východ Čech přichází bek Daniil Miromanov, jenž se s vedením klubu dohodl na roční smlouvě. Dvacetiletý zadák s univerzálními vlastnostmi má zkušenosti z pětiletého působení v zámoří, v minulém ročníku nastoupil také k patnácti utkáním Kontinentální hokejové ligy.

„Po dohodě s trenéry jsme řešili situaci ohledně Jacoba Cardwella. Tuto pozici jsme se rozhodli posílit pravorukým obráncem Daniilem Miromanovem, od něhož si slibujeme posílení tohoto postu. Má výborné fyzické parametry. Dali jsme na doporučení Igora Larionova, s nímž jsem naši situaci konzultoval. Věřím, že Daniil splní předpoklady, které ho doprovází,“ řekl předseda představenstva a generální manažer Dušan Salfický.

Daniil Miromanov pochází z Moskvy, od roku 2013 ale hrál v juniorských zámořských soutěžích. „Určitě jsou to aspekty, které hrály při mém rozhodování roli. Pět let jsem v Rusku působil, znám jejich mentalitu. Daniil odešel v mládí do zámoří a konkurence, která tam vládne, každého donutí na sobě ještě více pracovat. Osvědčilo se nám to dříve při angažování Davida Tomáška, věřím, že podobně úspěšný bude i Jan Mandát. Tito hráči přináší do mužstva něco navíc a věřím, že Daniila bude zdobit zdravá pracovní morálka,“ doplnil Dušan Salfický s tím, že hráč nyní trénuje v Moskvě individuálně a v nejbližších dnech se přesune do Pardubic.

„Jsem natěšený na novou výzvu. Když jsem obdržel nabídku od Dynama, tak jsem si řekl, že to pro mě může být nová zkušenost ve velmi kvalitní soutěži s dobrými týmy a hráči. Moc se těším na nové angažmá a už se nemohu dočkat, až dorazím do Pardubic. Každým dnem se mohu přiučit a posouvat se tak dál, chci být nápomocen mužstvu, jak nejvíce budu moci,“ uvedl Daniil Miromanov.

Na serveru Eliteprospects má u své karty uvedeno, že je obráncem i pravým útočníkem. „Více se cítím jako zadák, právě v defenzívě chci být oporou. Rád si zaútočím, pokud mohu, založím útok, přihraji do jízdy. Uvědomuji si ale, že má hlavní úlohu je vzadu,“ pokračoval dvacetiletý obránce.

Že jej doporučil Igor Larionov, toho si velmi váží. „Je pro mě ctí, že je mým agentem, považuji ho za žijící legendu světového hokeje. Opravdu pro mě mnoho znamená, že mi věří a podporuje,“ doplnil bez sedmi centimetrů dvoumetrový bek.

Daniil Miromanov

  • Post: obránce
  • Narozen: 11. července 1997 v Moskvě
  • Výška: 193 cm
  • Hmotnost: 90 kg
  • Držení hole: pravé