01.07.2018
Jan Hrabal

Spolupráce pokračuje: Dynamo trénovalo u vojáků!

PARDUBICE — Vloni si mákli vojáci 14. pluku logistické podpory na kruhovém tréninku hráčů A týmu Dynama, letos si připravili celodenní aktivitu na jejich „domácím hřišti“. Hokejisté si museli máknout: běhali dle azimutu, stavěli minové pole, absolvovali náročnou překážkovou dráhu s úzkým pětadvacetimetrovým tunelem, někteří hráči si vyzkoušeli slaňování z vysoké věže.

„Kluky jsme takto vytrhli z tréninkového procesu, byl to pro ně veliký zážitek nejen po fyzické stránce. Vyzkoušeli si možnosti slaňování, překážkové dráhy, boj zblízka, běh podle azimutu nebo pokládali miny. Bylo toho mnoho včetně obědu ve vojenské jídelně a všichni jsme si to moc užili. Vojáci ze 14. pluku logistické podpory si zaslouží naše poděkování a už se těšíme, až pro ně připravíme trénink na ledě,“ řekl po skončení akce hlavní trenér Dynama Miloš Holaň.

Společná aktivita začala ve středu v devět hodin ráno nástupem na vojenském letiště v Pardubicích, po prezentaci vojenských zbraní a techniky hráči spolu s vojáky odjeli do Chrudimi do areálu 43. výsadkového praporu. Dopoledne si hokejisté vyzkoušeli překážkovou dráhu zakončenou pětadvacetimetrovým tunelem, dále pokládali miny nebo běhali podle azimutu či se seznámili se zásadami první pomoci Po společném obědě absolvovali minikurz sebeobrany a na závěr si mohli vyzkoušet slaňování z vysoké věže.

„Hlavně v dopolední části byli kluci silně motivováni a mile mě překvapilo, jak na překážkové dráze spolupracovali a jak se jim to líbilo. Hokejisté jsou, jak bylo patrné, psychicky i fyzicky najetí, jsou prostě dobří,“ pochvalně hodnotil společný trénink Václav Němeček, důstojník skupiny bojové přípravy 14. pluku logistické podpory Pardubice, jenž přivítal další pokračování: „Obdrželi jsme nabídku tréninku na ledě. Vybereme pár šťastných z útvaru a hokejově zdatných a rádi se zúčastníme.“

Úplnou fotogalerii z akce naleznete na klubovém Google plus.