14.05.2018
Jan Hrabal

Perspektivní Jan Mandát pomůže Dynamu zrychlit útok

PARDUBICE — Hbitého zámořím ostříleného útočníka získalo hokejové Dynamo do své ofenzívy. Do Pardubic přichází Jan Mandát, dvaadvacetiletý odchovanec Jihlavy, který působil tři roky v Kanadě a dva ve Spojených státech amerických.

„Když se objevila možnost Honzu získat, zjišťovali jsme si o něm mnoho informací. On je členem nastupující generace hráčů, která by se měla prosazovat v Tipsport extralize. Prošel si čtyřmi roky systémem kanadskoamerického hokeje. Věřím, že je tím i trochu, jak se říká, nakažený a že nám přinese oživení do našich řad. Po očekávaném odchodu Martina Kauta chceme zacelit tento prostor bruslivým hráčem: Věřím, že Honza Mandát bude přínosem pro Dynamo v příští sezoně,“ řekl k jeho angažování předseda představenstva a generální manažer Dušan Salfický.

Dynamo podepsalo s někdejším mládežnickým reprezentantem kontrakt na jednu sezonu. „Obě strany toto vnímají jako start a nebráníme se v průběhu sezony podepsání víceleté smlouvy,“ upřesnil šéf klubu na adresu hráče, který za tři roky v kanadské juniorce posbíral 133 kanadských bodů (49+84).

„Poslední dva roky hrál v American Hockey League. Byly poznamenány tím, že se musel přizpůsobit tomu, co tým potřeboval. Podle mého názoru se naplno neprojevily jeho hráčské kvality, které má. Věřím, že naplno využijeme jeho potenciál, je tvořivým hráčem, tento centr nám přinese oživení pro druhou nebo třetí pětku. Věřím, že bude hrát živý hokej a když u toho nechá trochu tvrdosti, kterou se v zámoří ‚nakazil‘, nebude to na škodu,“ pokračoval Dušan Salfický.

Pardubický klub skládá svůj tým postupně, a to v souladu s nastavenými rozpočtovými pravidly. „Až na dva posty v útoku máme kádr poskládaný. Chceme mít v rámci možností kvalitní široký tým a je na jednotlivých hráčích, o jakou pozici si kdo řekne. To mě na jednu stranu těší, na druhou to bude znamenat, že se někdo nemusí pro začátek vejít do sestavy. Vloni jsme řešili tuto situaci try outem, letos záměrně vytváříme konkurenční prostředí, o své místo si musí říci výkony a potvrzovat je během celé sezony. Mohu doplnit, že hledáme ještě dva hráče nejhůře do první pětky,“ doplnil generální manažer Dynama.

Jan Mandát, který do Pardubic přicestoval v neděli večer, s nadšením vyhlíží svůj comeback do České republiky a angažmá v Dynamu. „Těším se hlavně na nové spoluhráče, že se seznámíme. Slyšel jsem o super partě v Pardubicích, o to je mé těšení se výraznější. Nemohu se dočkat, až to všechno vypukne. Prostředí vypadá skvěle, kabina i zázemí jsou neskutečné. Slyšel jsem, že Dynamo má nejlepší fanoušky v republice, na ně se těším snad nejvíce. Hala a celkově všechno je super. Už abychom vyjeli na led!“

Jan Mandát

  • Post: útočník
  • Datum narození: 18. listopadu 1995 v Jihlavě
  • Výška: 184 cm
  • Hmotnost: 93 kg
  • Držení hole: levé