24.04.2018
Jan Hrabal

Obrana se rýsuje, novou smlouvu podepsal Ty Wishart

PARDUBICE — Hokejové Dynamo pokračuje v uvážlivém budování kádru pro novou sezonu. V následujícím ročníku se bude moci nadále spoléhat na služby obránce Tye Wisharta, který podepsal s vedením organizace nový jednoroční kontrakt.

„Jsem velice rád, že se nám podařilo udržet Tye Wisharta i pro novou sezonu, a to nejen pro hokejové, ale i lidské vlastnosti, která má. Jednání s ním probíhají vždy na vysoké úrovni, co se týká charakterové stránky, myslím si, že i on přispěl k tomu, jak fungovala kabina, ač je cizincem. Jsem rád, že svou kariéru spojil i pro příští rok s naším organizací,“ okomentoval potvrzení vzájemné spolupráce předseda představenstva a generální manažer Dynama Dušan Salfický.

Zodpovědný zadák přišel na východ Čech před minulou sezonu s vizitkou spolehlivého beka z mistrovské Banské Bystrice. Ve své první české extraligové sezoně nastoupil do 57 utkání, v nich si připsal pět branek a devět nahrávek, ale hlavně se ukázal v pro obránce nejdůležitější statistice – posbíral devět kladných bodů v hodnocení účasti na ledě.

„Byli jsme vloni trochu v očekávání, jak si obránci, kteří se prosazují na Slovensku, zvyknou na českou nejvyšší soutěž. Ty to zvládl s přehledem, byl jedním ze stavebních kamenů naší obrany v nedávno skončeném ročníku. I díky němu jsme dosáhli na naše umístění,“ poznamenal šéf klubu.

Dušan Salfický konzultoval svá jednání s členy trenérského týmu, své si řekl i nejzkušenější zadák Petr Čáslava, jenž je zároveň spolumajitelem klubu. „Ty je velmi inteligentním a pohodovým člověkem, který perfektně zapadl do naší organizace. Na ledě z něj vyzařují respekt a jistota. Když jsme se s Petrem bavili, tak mi hned říkal, ať udělám vše pro to, abychom jej udrželi. Po těchto slovech jsem ani já neváhal,“ řekl Dušan Salfický.

„Ty nám v minulé sezoně pomohl, splnil naše očekávání, ale všichni se chceme posouvat výše. Naše nároky na cizince budou vyšší, i od něj očekáváme další růst výkonnosti. Bude na něm, jak nám pomůže,“ doplnil generální manažer Dynama.

Ty Wishart je dle svých slov v Pardubicích spokojený a rád, že ještě před návratem domů podepsal novou smlouvu. „Přiznávám, že jsem opravdu rád, že jsme se dohodli na nové smlouvě a že budu moci hrát za Dynamo i v novém ročníku. Už se nemohu dočkat, až nová sezona začne – moc se na ni těším! Dynamo projevilo o mé služby zájem a v pohodě jsme se domluvili na nové smlouvě. Přiznávám, že jsme si s naší rodinou zamilovali Pardubice, moc se nám tu líbí. Rádi se sem v létě vrátíme!“ řekl devětadvacetiletý obránce, který byl před dvanácti roky draftován v prvním kole a zahrál si 26 utkání v NHL.