07.07.2017
Jan Hrabal

Střelec Peter Quenneville míří do Dynama

PARDUBICE — Hokejový klub Dynamo Pardubice pokračuje v budování kádru pro novou sezonu, jeho další novou tváří je útočník Peter Quenneville, jenž byl v minulé sezoně nejlepším střelcem dánské ligy.

„Po širší debatě se sportovním manažerem a trenéry jsme se rozhodli přivést do našeho klubu dalšího zahraničního hráče, tím je Peter Quenneville. Získali jsme na něj kladné reference a dospěli jsme k závěru, že by nám mohl pomoci zejména v koncovce,“ řekl generální manažer Dynama Pardubice Dušan Salfický.

Třiadvacetileté pravé křídlo, které má zkušenosti i v roli středního útočníka, přichází z Aalborgu, kde byl vloni nejproduktivnějším hráčem. „Hovoří za něj statistiky, je výborným střelcem. Kde působil, tak se prosazoval a měl dvacet i třicet gólů za sezonu. Je dynamickým bruslivým hráčem, který má čich na góly a věříme, že toto potvrdí i v našem dresu,“ nechal se slyšet šéf pardubického klubu.

„V minulé sezoně působil v Dánsku, byl nejlepším střelcem tamní ligy, má zkušenosti s evropským hokejem, a tak jsme s ním rovnou uzavřeli smlouvu. Nyní je na kempu v zámoří s hráči z NHL, který měl již domluvený dlouho dopředu. Jsme domluveni, že přiletí 18. července 2017,“ doplnil Dušan Salfický.

Na spolupráci s ním se těší i sportovní manažer Pavel Marek: „Peter je mladým hráčem se stoupající výkonností v každé sezoně, což se dá předpokládat i u nás. Podle informací a materiálů, které jsme o něm získali, má vrozený střelecký instinkt. Prošel zámořskými soutěžemi, prosadil se v těžké Western Hockey League, v devatenácti letech byl v západním výběru kanadské reprezentace, to také leccos znamená. V minulé sezoně vstřelil v Dánsku třicet branek, to je těžké v kterékoliv soutěži. Má veliké ambice, chce se rozvíjet a prosadit se, nyní je na kempu hráčů NHL, kde zdokonaluje své dovednosti.“

Sám hráč vyhlíží angažmá v Dynamu a těší se na novou sezonu v české Tipsport extralize. „Jsem velmi potěšen zájmem Pardubic o mé služby. Chci svými schopnostmi pomoci celé organizaci k cestě vzhůru a k úspěchům,“ vzkázal ze zámoří po podpisu kontraktu a doplnil: „Vyhlížím angažmá v Dynamu jako další důležitý krok ve své kariéře a velikou šanci se prosadit v kvalitní evropské soutěži. Rád bych zde navázal na své výkony z minulé sezony.“

Peter Quenneville

  • Post: útočník
  • Datum narození: 9. března 1994
  • Výška: 181 cm
  • Hmotnost: 87 kg
  • Držení hole: pravé