15.07.2016
Jan Hrabal

Dynamo chce zvýšit důraz v útoku, přivádí Alexandra Malleta

PARDUBICE — Hokejový klub Dynamo Pardubice vyrukuje do nové sezony se čtyřmi hokejisty ze zámoří. Na východ Čech přichází útočník Alexandre Mallet, který byl v roce 2012 draftován ve druhém kole do Vancouveru Canucks, poslední sezony strávil v nižších zámořských soutěžích.

„Po uvážlivých debatách s hlavním trenérem jsme se rozhodli přivést do našeho týmu ještě jednoho hráče ze zámoří, aby zvýšil konkurenci v našem útoku,“ uvedl k jeho příchodu generální manažer klubu Pavel Rohlík.

Brandon Maxwell, Nicholas Schaus i Justin Hodgman mají zkušenosti z evropského hokeje, pro Alexandra Malleta bude příchod do Pardubic premiérou na starém kontinentu. „Alex je hráč, který vyznává velmi agresivní styl hry, je důrazný zejména v předbrankovém prostoru. Zároveň ho zdobí solidní produktivita. Rozhodli jsme se Alexe v souladu s našimi interními pravidly angažovat s tím, že náš smluvní vztah obsahuje i výstupní klauzuli ze strany klubu. Slibujeme si od něj zmíněné zvýšení důrazu naší ofenzívy,“ doplnil Pavel Rohlík.

Alexandre Mallet pochází z frankofonní části Kanady, v roce 2012 jej ve druhém kole draftovali Vancouver Canucks jako 57. v pořadí. V minulé sezoně byl druhým nejproduktivnějším hráčem v Kalamazoo Wings, které hraje East Coast Hockey League.

Alexandre Mallet

  • Post: útočník
  • Datum narození: 22. května 1992
  • Výška: 185 cm
  • Hmotnost: 93 kg
  • Držení hole: pravé