02.06.2016
Jan Hrabal

Petr Hubáček se vrací do extraligy. Získaly ho Pardubice!

PARDUBICE — Hokejový klub Dynamo Pardubice pokračuje v budování kádru pro novou sezonu. Východočeský klub získal do svých řad zkušeného útočníka ověnčeného zkušenostmi z NHL, KHL a finské nejvyšší soutěže v posledních pěti sezonách. Pardubický tým posílí hráč, který za národní tým odehrál přes sto utkání, dres Dynama oblékne Petr Hubáček!

„Jakmile jsem měl indicie, že by se Petr chtěl vrátit do české extraligy, začal jsem ihned jednat. Spolu s hlavním trenérem Peterem Draisaitlem jsme měli eminentní zájem jej získat. Všichni máme velikou radost, že se to podařilo. O Petra Hubáčka usilovalo více českých klubů, velmi si vážíme toho, že zvolil náš,“ řekl generální manažer klubu Pavel Rohlík.

Petr Hubáček pochází z Brna, do české nejvyšší soutěže vkročil ale v dresu Vítkovic v sezoně 1998/1999, ve svém hokejovém životopisu má zaznamenaných šest startů za Philadelphii Flyers, hned ve své premiéře se mu podobně jako Justinu Hodgmanovi podařilo vstřelit branku, a to 5. října 2000 proti Vancouveru Canucks.

Po dvou sezonách v zámoří se vrátil zpět do české nejvyšší soutěže, hrál za Zlín, Vítkovice a Kometu Brno. Okusil i další zahraniční angažmá, a to švýcarský Bern a Neftěchimik Nižněkamsk. Od roku 2011 působil ve finském JYP Jyvaskylä, se kterým v roce 2012 získal mistrovský titul, v letech 2013 a 2015 bronzové medaile. V sezoně 2013/2014 jeho tým ovládl European Trophy.

„Velmi důležité pro nás jsou Petrovy morální a charakterové vlastnosti. Když jsem se bavil s Tomášem Rolinkem a Petrem Čáslavou, tak mi jednoznačně potvrdili, že právě takový hráč, kterého znají ze společného působení v národním týmu, nám může v nové sezoně pomoci. O jeho kvalitách mimo výčet jeho úspěchů svědčí i fakt, že v posledních dvou sezonách byl asistentem kapitána Jyvaskylä, to také leccos znamená,“ prohlásil na adresu výborného bruslaře Pavel Rohlík.

Do Pardubic přichází útočník, který za českou hokejovou reprezentaci odehrál v letech 2000 až 2013 dohromady 120 utkání, v nich vstřelil 11 branek. Petr Hubáček je mistrem světa z roku 2010, kdy týmu v roli kapitána šéfoval Tomáš Rolinek, má stříbrnou medaili z šampionátu v roce 2006 a bronz z roku 2011.

Petr Hubáček

  • Post: útočník
  • Datum narození: 2. září 1979
  • Výška: 184 cm
  • Hmotnost: 90 kg
  • Držení hole: pravé

Zdroj fotografie na instagramu: fotograf.prygl.net