02.09.2019
Klub

Hokejisté Dynama opět přivítali prvňáčky

PARDUBICE — Nový školní rok začal i v naší partnerské Základní škole Bratranců Veverkových, kam se za dětmi přišli podívat útočníci Robert Kousal, Jan Mandát a obránce Jan Kolář. Hráči asistovali třídním učitelkám při šerpování nových žáčků a zpříjemňovali jim tak vstup do nové životní etapy.

“Letos jsme při tradičním zahájení školního roku uvítali 80 prvňáčků. Z hokejového klubu nás přišli pozdravit jak hráči, tak jsme tu dokonce měli i maskota. Děti si z celé akce odnesli super zážitek,” řekl ředitel školy Mgr. Leoš Šebela.

Hráčům se slavnostní zahájení, které vyhnal déšť do tělocvičny, zamlouvalo. “Takovéhle vítání dětí je super a já jsem poprvé někoho šerpoval. Ve svůj první školní den jsem brečel a rodiče mě museli držet, protože jsem chtěl odejít. Nakonec jsem si tam našel kamarády a bylo to fajn. Do školy jsem se netěšil, ale když už jsem tam byl, tak mě bavily cizí jazyky a samozřejmě přestávky,” nechal se slyšet Jan Mandát.

Na svůj první den vzpomínal i Honza Kolář. “My jsme také byli v tělocvičně, ale nikdo nás nešerpoval. Ze školních předmětů mě nejvíce bavil tělocvik a matematika,” doplnil účastník posledního hokejového šampionátu.

Podívejte se na náš klubový YouTube kanál.