24.08.2019
Jan Hrabal

Sébastien Piché: Cítím se tu vítaný, za to jsem rád

PARDUBICE — Hned ve své premiéře v rámci zkoušky se obránce Sébastien Piché uvedl vstřelenou brankou. I díky jeho zásahu se Dynamu podařilo zdolat Zvolen 6:4. „Abych se přiznal, na začátku jsem byl trochu nervózní, přece jen jsem hrál po šesti měsících. Myslím, že celkově jsme zahráli dobře a zaslouženě vyhráli. Jsem rád, že jsem mohl být u toho,“ řekl po skončení pátečního přípravného utkání jedenatřicetiletý bek.

Zatímco v první třetině branka nepadla, v těch dalších se střílelo o sto šest. „Oba brankáři podávali výborné výkony, v první dvacetiminutovkce pochytali řadu šancí. Výborně se nám zadařilo ve druhé třetině, kdy jsme utekli do tříbrankového náskoku, naopak začátek té třetí byl z naší strany špatný. Pro nás je ale i do sezony dobré, že za stavu 4:4 jsme se vzchopili a zápas vyhráli – to nás posílí i psychicky, že ať se děje cokoliv, nebudeme se vzdávat,“ prohlásil kanadský obránce na zkoušce.

Brankově se prosadil ve 28. minutě: Michal Pochobradský čistě vyhrál buly, posunul kotouč na modrou čáru, odkud se Sébastien Piché trefil přesně. „Samozřejmě se nepovede v každém utkání, že by se mi povedlo skórovat. Jsem pochopitelně rád, že se mi to podařilo hned v prvním utkání za Dynamo. Jsem zde na zkoušku a chci zabojovat o smlouvu. V každém utkání se chci zlepšovat,“ poznamenal.

Hokejové utkání hrál po půlroce, po jeho skončení hovořil o tom, že se cítí v pohodě: „Kouč nás dobře prostřídával a neustále nás držel v potřebném tempu. Trénování a zápasy jsou dvě rozdílné věci, každý zápas vám proto velmi pomůže. Abych se přiznal, bál jsem se, že budu unavenější, jsem rád, že to bylo lepší.“

„Jsem rád, že jsme vyhráli, to je hlavní. Je jedno, kolik, ale vyhráli a v extralize bychom brali tři body, které jsou vždy nejdůležitější. Jsem šťastný, že jsem k výhře mohl pomoci, za sebe jsem spokojený. Neřešili jsme výrazně naši taktiku, všichni jsme odehráli solidní zápas,“ nechal se slyšet.

„Jsem tu šťastný. Když jsem se poprvé prošel kabinou, každý hráč se se mnou osobně přivítal, ihned jsem se cítil fajn. Nepřipadal jsem si odjinud, naopak vítaný. Spoluhráči se hned ptali a zajímali se o mě, snaží se mi od prvního momentu pomoci, toho si vážím. Jsem zde necelý týden, ale cítím se tu, jako kdybych tu pár let hrál. Toho si na Pardubicích velmi vážím. Cítím se tu vítaný a to mě moc těší,“ doplnil Sébastien Piché závěrem.