23.08.2019
Jan Hrabal

Juraj Mikuš: Taková výhra týmu prospěje

PARDUBICE — Ve druhém přípravném utkání v řadě se brankově prosadil zadák Juraj Mikuš. V minulém týdnu vstřelil gól Chabarovsku, v pátečním duelu se Zvolenem byla jeho trefa z 53. minuty rozdílová. Dynamo přehrálo třetí tým slovenské ligy z minulé sezony po zajímavém průběhu 6:4.

jsme různé situace. Ve druhé třetině jsme se více tlačili do brány, napadaly nám tam nějaké góly. Asi jsme se trochu uspokojili na začátku třetího dějství, Zvolen to dokázal využít a během pár minut nás dotáhl. Pak tam byla řada vyloučených na obou stranách, jsem rád, že jsme posledních sedm osm minut zvládli, taková výhra týmu prospěje,“ zhodnotil průběh páteční přestřelky pardubický zadák.

Juraj Mikuš se trefil v čase 52:16 po „krosové“ přihrávce od Coreyho Lockeho. „Honza Mandát dobře stál, když už tam byl a brankář nevidí, tak je hlavní netrefit jej, to se mi podařilo a naštěstí to tam spadlo. Zatím nám to tam útočníci dobře hází a máme mnoho šancí na střely, myslím si, že z toho plynou mé obě branky v poslední době,“ řekl Juraj Mikuš.

Pardubice, které v nedávném období posílila řada zkušených borců, se zodpovědně připravují na novou sezonu. „Mám z toho dobré pocity, jak vše funguje, v kabině je dobrá nálada. Tým se rozumně posílil, přišli kvalitní hráči. Nově příchozí nám pomohou, věřím, že to v extralize bude vypadat výrazně lépe jak v minulém roce,“ pokračoval pro klubový YouTube kanál.